VOS 27./28. srpnja

Grad Zagreb

Tijekom dana 27./ 28. srpnja, vatrogasci sa područja grada Zagreba odradili su ukupno 39 tehničkih intervencija, a od tog broja je 31 tehnička intervencija je vezana za nastale vremenske nepogode ispumpavanja vode, uklanjanja stabla i grana, te saniranja krovišta, balkona i uklanjanja dimnjaka. Na intervencijama je ukupno (kumulativno) sudjelovalo 127 vatrogasaca sa 41vatrogasnim vozilom iz JVP Zagreb i DVD-a Sesvete, Kučilovina, Granešinski Novaki, Šestine, Jarun i Črnomerec.

Primorsko-goranska županija

Dana 27. srpnja u 13:58 sati JVP Rijeka zaprimila je dojavu o požaru glisera (gumenjak) u akvatoriju ispred luke Njivice, na otoku Krku. U požaru glisera opekotine je zadobila jedna osoba koja je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji sudjelovala JVP Krk sa četiri vatrogasaca i dva vatrogasna vozila. Intervencija je završila u 15:14 sati.

Šibensko-kninska županija

Dana 27. srpnja u 12:33 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik primijetio je na video nadzoru požar raslinja na području Vodica uz Benkovačku cestu. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i hrastova šuma na površini od 2,5 ha. U akciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Air Tractor i jedan zrakoplov Canadair HRZ, te ukupno 30 vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila iz VZŽ šibensko-kninske, JVP Šibenik i Vodice, te DVD-a Šibenik, Vodice, Zaton i Pirovac. Tijekom intervencije jedan vatrogasac DVD-a Vodice zatražio je pomoć liječnika te je zbrinut od strane HMP. Požar je ugašen u 17:50 sati.

Zadarska županija

Dana 27. srpnja u 15:55 sati JVP Zadar zaprimio je dojavu o požaru raslinja na području Biograda n/m kod Crvene luke. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 0,3 ha. U akciji gašenja požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplova Air Tractor i jedan zrakoplov Canadair HRZ, te ukupno 22 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila iz JVP Biograd, DVD-a Drage, Sveti Filip i Jakov i Pakoštane. Požar je pod nadzorom vatrogasaca, a tijekom noći je organizirano aktivno dežurstvo od strane JVP Biograd i DVD-a Pakoštane sa šest vatrogasaca i dva vozila.



VOS