1./2. srpnja

Osječko-baranjska županija

Dana 01. srpnja u 12:24 sati JVP Čepin zaprimilo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Čepina kod Paulin Dvora. Požarom je bilo zahvaćena pšenica na površini oko 6 ha. U gašenju požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Čepin i DVD Čepin.

Intervencija je završila u 13:52 sati.

 

Zagrebačka županija

Dana 01. srpnja u 15:43 sati ŽC 112 Zagreb zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Svetog Ivana Zeline kod Novog Mjesta. Požarom je bila zahvaćena trava na neprocijenjenoj površini, a tijekom požara jedna osoba zadobila je opekline i zbrinuta od strane HMP-a. U gašenju požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Sveti Ivan Zelina.

Intervencija je završila u 17:50 sati.

 

Dubrovačko – neretvanska županija

Požar na otvorenom prostoru na poluotoku Pelješcu – Kučište, za koji je ŽC 112 Dubrovnik zaprimio dojavu dana 30. lipnja u 12:34 sati, pod nadzorom je gasitelja. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na teško pristupačnom terenu na površini oko 40 ha.

Na intervenciji gašenja požara tijekom dana 01. srpnja sudjelovalo je ukupno 118 vatrogasaca sa 27 vatrogasnih vozila iz DVIP Dubrovnik, JVP Mljet, DVD-a: Orebić, Viganj, Kuna, Lovište, Trpanj, Putnikovići, Ston, Korčula, Slano, Ponikve, Lumbarda i Smokvica. Tijekom noći, na daljnjoj sanaciji i osiguranju požarišta, ostalo je 20 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz DVD-a Viganj, Orebić, Korčula i Kuna.



VOS