VOS 18. / 19. travnja

Grad Zagreb

Tijekom dana 18. travnja, u saniranju posljedica snažnog potresa koji je 22. ožujka zadesio grad Zagreb, vatrogasci sa područja Grada Zagreba bili su angažirani na 35 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, crijepova, oštećenih zidova, fasada i betonskih dijelova zgrada, te izvida samih oštećenja. U dojavama se nalazi još 13 intervencija koje treba odraditi. Od dana 22. ožujka do dana 18. travnja odrađeno je 3463 hitnih intervencija.

Karlovačka županija

Dana 18. travnja u 14:23 sati ŽVOC Karlovac zaprimo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Lička Jesenica (Vidaković brdo). Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD Saborsko. Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 16:20 sati.

Koprivničko-križevačka županija

Dana 18. travnja u 20:10 sati JVP Koprivnica zaprimila je dojavu o požaru kuće na adresi Koprivnica, Vinica 243. Radilo se o požaru potkrovlja kuće, a u požaru je smrtno stradala jedna osoba. Na intervenciji gašenja požara bilo je angažirano pet vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Koprivnica. Intervencija vatrogasaca završila je u 22:11 sati.



VOS