VOS 17. / 18. travnja

Grad Zagreb

Tijekom dana 17. travnja, u saniranju posljedica snažnog potresa koji je 22. ožujka zadesio grad Zagreb, vatrogasci sa područja Grada Zagreba bili su angažirani na 26 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, crijepova, oštećenih zidova, fasada i betonskih dijelova zgrada, te izvida samih oštećenja. Jedna od intervencija odnosila se na osiguranje povodom uklanjanja sjevernog tornja Zagrebačke katedrale koji je uspješno uklonjen u popodnevnim satima. U dojavama se nalazi još 17 intervencije koje treba odraditi. Od dana 22. ožujka do dana 17. travnja odrađeno je 3384 hitnih intervencija.

Dana 17. travnja u 22:13 sati VOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru prometnog sredstva na adresi Sesvete, Sesvetska cesta br. 82. Osobno vozilo je udarilo u kuću prilikom čega je došlo do požara istoga i samog objekta. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen i spriječeno je daljnje širenje. Uslijed nesreće jedna osoba (vozač) je zadobila ozlijede te je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara i sanaciji mjesta prometne nesreće sudjelovalo je ukupno 16 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb. Intervencija vatrogasaca u 00:41 sati.

Ličko – senjska županija

Dana 17. travnja u 15:17 sati DVD Brinje zaprimio je dojavu o požaru stambenog objekta na adresi Križpolje br. 101 (zaseok Asani). Požarom je bila zahvaćena gotovo cijela kuća prilikom čega je zatečena jedna ozlijeđena osoba bez svijeti te je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 10 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-a Brinje. Požar je ugašen, a intervencija je završila u 18:11 sati.

Dana 17. travnja u 03:00 sati JVP Plitvička Jezera zaprimila su dojavu o požaru objekta na adresi Korenica, Trg Svetog Jurja. Požarom je bilo zahvaćeno krovište i međukatna konstrukcija ugostiteljskog objekta na površini od 60 m2. Prilikom požara nije bilo stradalih osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Plitvička Jezera. Požar je ugašen u 7:20 sati.

Primorsko – goranska županija

Dana 17. travnja u 17:54 sati JVP Opatija zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Sučići (Mošćenička Draga) – Trebišća. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 4,5 ha. Prilikom spaljivanja raslinja jedna osoba je ozlijeđena (zadobila opekline), te je prevezena vatrogasnim vozilom u sustret HMP koja je istu i zbrinula. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 8 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Opatija i DVD „Sisol„ Mošćenička Draga. Požar je ugašen, a intervencija je završila u 21:47. 

Šibensko – kninska županija

Dana 17. travnja u 23:25 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Perković (Vrpolje). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 7 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Šibenik i DVD Perković. Požar je ugašen u 3:01.



VOS