VOS 12./13. ožujka

Zadarska županija

Dana 12. ožujka u 13:28 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Zadar, Put Vrela. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 18 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su JVP Zadar, DIP-a Zadar, DVD-a Pljusak Nin s ukupno 16 vatrogasaca i 8 vatrogasnih vozila, 1 protupožarni zrakoplov CL-415 te 1 AT-802.

Požar je ugašen u 18:20 sati.

 

Grad Zagreb

Dana 12. ožujka u 14:37 sati, VOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Sesveta, Glavnica Gornja 1. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i šuma na površini od 9 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 11 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozilom iz DVD-a Moravče i Blaguša. 

Požar je ugašen u 17:02 sati. 

 

Istarska županija

Dana 12. ožujka u 12:03 sati, JVP Pula zaprimila je dojavu o požaru kuhinje restorana na adresi  Banjole, Dračice. Požar je nastao u kuhinji restorana te se nije dalje širio. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 7 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz JVP Pula. U požaru jedna je osoba zadobila opekotine, ali je odbila lječničku pomoć.

Požar je ugašen u 12:30 sati.

 

Ličko-senjska županija

Dana 12. ožujka u 12:03 sati, JVP Plitvička Jezera zaprimilo je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Ličko Petrovo Selo. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 50 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 5 vatrogasca sa 2 vatrogasna vozila iz JVP Plitvička Jezera i DVD-a Plitvička Jezera. 

Požar je ugašen u 19:35 sati.



Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS