VOS 26./27. veljače

Splitsko-dalmatinska županija

Dana 26. veljače u 10:54 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Peruča – Potkravlje, Knezovići. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 5 ha. Na intervenciji gašenja požara, kao potpora zemaljskim snagama, sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Canadair, te šest vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Sinj i DVD Sinj. 

Požar je ugašen u 14:10 sati.

 

Sisačko-moslavačka županija

Dana 26. veljače u 10:26 sati ŽC 112 Sisak zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u Vrginmostu, kod Karlovačke ulice. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 7 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 6 vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Gvozd.

Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 13:10 sati.

 

Vukovarsko-srijemska županija

Dana 26. veljače u 12:59 sati JVP Vukovar zaprimio je dojavu o požaru objekta u Vukovaru, predio Petrovačka Dola (prometnica Vukovar – Petrovci). Požarom su bile zahvaćene pomoćne prostorije vikend kuće na površini od 100 m2. Uslijed požara nije bilo ozlijeđenih ili smrtno stradalih osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 10 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Vukovar i DVD Petrovci.

Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 15:12 sati.

 

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS