VOS 24./25. veljače

Osječko-baranjska županija

Dana 24. veljače u 09:38 sati DVD Đakovo zaprimilo je dojavu o požaru kuće na adresi Đakovo, Zvečaj 1, 17. Radilo se o požaru krovišta kuće, a u požaru je smrtno stradala jedna osoba (vlasnik kuće). Na intervenciji gašenja požara bilo je angažirano 11 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD Đakovo. 

Požar je ugašen u 12:00 sati.

 

Brodsko-posavska županija

Dana 24. veljače u 14:23 sati JVP Slavonski Brod zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području vodocrpilišta u Slavonskom Brodu. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje na površini od 80 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Slavonski Brod.

Požar je ugašen u 17:37 sati.

 

Šibensko-kninska županija

Dana 24. veljače u 13:22 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u Oklaju. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Promina.

Požar je ugašen u 15:30 sati.

 

Splitsko-dalmatinska županija

Požar na otvorenom prostoru koji je ŽVOC Split zaprimio dana 23. veljače u 14:20 sati iznad mjesta Bol na otoku Braču, ugašen je dana 24. veljače u 11:00 sati. Požarom je zahvaćena trava, makija i borovina na teško pristupačnom terenu na površini od 2 ha. 

 

Dubrovačko-neretvanska županija

Požar otvorenog prostora na Pelješcu (Kobaš) – Uvala Marčuleti za koji je DVD Ston zaprimio dojavu 22. veljače u 13:35 sati ugašen je 24. veljače u 16:00 sati. Požarom je zahvaćena gusta borova šuma na površini od 7 ha. 



Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS