VOS 2./3. veljače

Splitsko-dalmatinska županija

Požar  kuće na otoku Hvaru (Brusje) za koji je DVD Hvar zaprimio dojavu 2. veljače u 04:04 sati, prilikom čega je izgorjela konoba površine 50 m2 unutar obiteljske kuće te parkirano vozilo ispred kuće, ugašen je istoga dana u 08:00 sati. Uslijed požara nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

Bjelovarsko-bilogorska županija

Dana 2. veljače u 14:59 sati JVP Čazma zaprimila je dojavu o požaru objekta na adresi Vagovina. Radilo se o požaru dnevnog boravka obiteljske kuće, a jedna osoba je zbog udisanja veće količine dima zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 7 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Čazma.

Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 16:15 sati.

 

Karlovačka županija

Dana 2. veljače u 13:41 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru raslinja i objekta u Brdinama kod Saborskog. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 5 ha, te gospodarski objekt površine 28 m2 (na adresi Brdine). Pravovremenom intervencijom vatrogasaca spriječeno je širenje požara na obližnji stambeni objekt. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 6 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Saborsko.

Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 16:38 sati.

 

Grad Zagreb

Dana 2. veljače u 14:36 sati VOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru u prometu. Požarom je bio zahvaćen autobus ZET-a na križanju Dankovečke ulice i Avenije Dubrava te se promet u tom dijelu odvijao otežano. Uslijed požara nije bilo ozlijeđenih osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 9 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Zagreb.

Intervencija vatrogasaca završila je u 16:17 sati. 

 

Brodsko-posavska županija

Dana 2. veljače u 17:42 sati DVD Oprisavci zaprimili su dojavu o požaru gospodarskog objekta na adresi Oprisavci, Savska ulica. Radilo se o požaru štaglja gdje su se nalazile domaće životinje i veći broj bala slame. Uslijed požara nije bilo stradalih osoba ili životinja, a izgorjelo je 30 m2 krovišta štaglja i oko 500 bala slame. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Oprisavci.

Požar je ugašen u 20:35 sati.

 

Vatrogasno operativno središte nije dobilo druge informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS