VOS 16./17. siječnja

Zagrebačka županija

Dana 16. siječnja  u 07:17 sati ŽVOC zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru kuhinje u kući na području Zaprešića, Industrijska ulica. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 5 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila iz JVP Zaprešić. U požaru je jedna osoba lakše ozlijeđena, te je zbrinuta od strane HMP.

Požar je ugašen u 08:00 sati .

 

Splitsko-dalmatinska županija

Dana 16. siječnja u 17:49 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o eksploziji i požaru kuće u Kaštel Sućurcu. Uslijed eksplozije došlo je do oštećenja zidova kuće, a uslijed požara izgorio je veći dio unutrašnjosti kuće. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 13 vatrogasca sa 5 vatrogasnih vozila iz DVD-a Kaštel Gomilica i DVD-a Mladost. U požaru je jedna osoba zadobila opeklina te je zbrinuta od strane HMP.

Požar je ugašen u 19:10.

 

Grad Zagreb

Dana 17. siječnja VOC Zagreb u, periodu od 00:33 do 02:45, zaprimio je četiri dojave o požaru smeća u kontejneru u općini Susedgrad, naselje Gajnice, prilikom kojih su oštećena četiri osobna automobila. U gašenju požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila iz JVP Zagreb.     

 

Dana 17. siječnja  u 05:48 sati VOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru kuće za odmor na području Kašinske Sopnice. Požarom je zahvaćeno krovište vikend kuće, drvene palete i osobni automobil. Iz vikend kuće je oslobođena jedna osoba te je zbrinuta od strane HMP. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 19 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb, DVD-a Kašina i DVD-a Kučilovina.

Požar je u tijeku.Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.VOS