VOS 28./29. prosinca

Grad Zagreb

Dana 28. prosinca u 15:43 sati VOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru većeg broja bala sijena na otvorenom prostoru kod mjesta Šašinovec, Hukačeva br. 15, Sesvete. Radilo se o požaru 250 do 300 bala sijena na površini od oko 300 m2.U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 31 vatrogasac sa 10 vozila iz JVP-a Zagreb te DVD-a Šašinovec, Cerje, Glavničica, Moravče, Sesvete i Kašina.Požar je ugašen 29. prosinca u 00:15 sati.

Splitsko dalmatinska i Šibensko-kninska županija

Dana 28. prosinca u 20:10 sati, ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru kod Primorskog Dolca na Lokaciji Donji Dol – Kuk uz željezničku prugu na granici sa Šibensko-kninskom županijom (Crno Brdo).

Od strane Splitsko-dalmatinske županije upućeni su na intervenciju DVD-i Gomilica, Kaštela i Mladost sa 9 vatrogasaca i 3 vozila.Od 21:00 sati DVD Gomilica je preuzela nadziranje požarišta, a DVD-i Kaštela i Mladost su vraćeni u matične postrojbe. U 23:30 sati DVD Gomilica napušta požarište, dio požara koji se nadzirao se sam ugasio te je požar proglašen ugašenim. Opožarena površina sa strane splitsko-dalmatinske županije nije procijenjena.

U 20:25 sati od strane šibensko-kninske županije upućen je na požarište DVD Perković sa 6 vatrogasaca i 2 vozila. Dio koji se odnosi na šibensko-kninsku županiju ugašen je u 21:48 sati, a procijenjena opožarena površina iznosi oko 32 ha niskog raslinja.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS