VOS 26./27. prosinca

Grad Zagreb

Dana 26. prosinca u 06:49 sati VOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru kuće na adresi  Radilo se o požaru stana na drugom katu u obiteljskoj kući, gdje se stvarala velika količina dima bez otvorenog plamena . U požaru je spašena jedna osoba od strane vatrogasaca koja je bila bez svijesti, te je predana ekipi HMP-a radi davanja daljnje pomoći. Na intervenciji spašavanja i gašenja požara sudjelovalo je ukupno 14 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Zagreb.

Intervencija vatrogasaca završila je u 07:38 sati.

Dana 26. prosinca u 21:54 sati VOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru kuće na adresi Stara Lozica 16 (Dubrava). Požar je zahvatio 99 m2 podruma kuće trokatnice. U kući su se nalazile dvije osobe koje su zadobile lakše posljedice uslijed udisanja dima, te su pregledane od strane HMP-a. Na intervenciji spašavanja i gašenja požara sudjelovalo je ukupno devet vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Zagreb.

Intervencija vatrogasaca završila je u 00:14 sati.

Istarska županija

Dana 26. prosinca u 06:10 sati VOC Pula zaprimio je dojavu o požaru kamp prikolice na adresi Pula, Ulica Valovine 8. Požar je u potpunosti zahvatio kamp prikolicu, a jedna je muška osoba zadobila lakše opekotine i zbrinuta je od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Pula sa četiri vatrogasaca i jednim vatrogasnim vozilom.

Požar je lokaliziran u 06:30 sati, a ugašen u 06:45 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

Izvješće sasta



VOS