VOS 20./21. prosinca

Grad Zagreb

Dana 20. prosinca u 13:21 sati VOC grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru na objektu zdravstvene ustanove „KBC Zagreb“ na adresi Kišpatićeva 12 („Rebro“). Došlo je do zadimljavanja u operacijskom bloku jednog dijela bolničkog centra. Nije bilo otvorenog plamena, a uzrok pojave velike količine dima bit će utvrđen nakon policijskog očevida. Nema ozlijeđenih ili smrtno stradalih osoba. Na intervenciji je sudjelovalo ukupno 25 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb.

Intervencija vatrogasaca završila je u 16:32 sati.

 

Šibensko-kninska županija

Dana 20. prosinca od 07:00 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je 11 dojava o potrebi za ispumpavanjem vode kao posljedica veće količine oborina koje su zahvatile područje županije prethodne noći. Najviše se radilo o ispumpavanjima vode iz podrumskih prostorija objekata. Na intervencijama je (kumulativno) sudjelovalo 32 vatrogasaca sa 12 vozila iz JVP Šibenik, DVD Zlarin, Zablaće i Zaton.

 

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS