VOS 18. / 19. studenog

Istarska županija

Dana 18. studenog u 16:49 sati JVP Rovinj zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Rovinj, Josipa Voltića 8. Požarom je bila zahvaćena kuhinja na prvom katu stambenog objekta. Uslijed požara jedna osoba se nagutala dima te je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 10 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Rovinj.

Požar je ugašen u 17:30 sati.

 

Zagrebačka županija

Dana 18. studenog u 04:22 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Vrbovečki Pavlovec 113. Požarom je bila zahvaćena spavaća soba površine 18 m2 u kući prizemnici. Uslijed požara jedna starija ženska osoba i jedno dijete zadobili su lakše tjelesne ozlijede te su zbrinute od strane HMP (dijete je hospitalizirano). Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca  sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Vrbovec.

Požar je ugašen u 15:20 sati.

 

Dana 19. studenog u 14:40 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru gospodarskog objekta (štala) na adresi Mostari (Dubrava), Mostari 28 (OPG Burek). Požarom je zahvaćena pomoćna prostorija u štali sa elektronikom veličine oko 25 m2 te je intervencijom vatrogasaca spriječeno širenje požara na dio u kojem su životinje. U gašenju požara sudjelovala su 33 vatrogasca sa 5 vozila iz DVD-a Zvekovac, Mostari, Dubrava i Paruževac. Požar je lokaliziran u 05:30, a osiguranje požarišta od strane DVD-a Mostari je u tijeku.

 

Krapinsko-zagorska županija

Dana 18. studenog u 18:48 sati ŽVOC Zabok zaprimio je dojavu o požaru u tvornici „Alati Stuhne“ na adresi Pregrada, Valentinovo 8/2. Požarom je bila zahvaćena metalna prašina koja se nalazi u silosu, a koja se sustavom ventilacija skuplja u istome. Uslijed požara nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta će naknadno biti utvrđena. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 21 vatrogasac sa 4 vatrogasna vozila iz JVP Zagorske i DVD Pregrada.

Požar je ugašen u 19:40 sati, a intervencija vatrogasaca završila je u 20:32 sati. 

 

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS