VOS 12. / 13. studeni

Grad Zagreb

Dana 12. studenog u 11:21 sati   zaprimio je dojavu o požaru kuće u Zagrebu, Kozari Put IV. na kućnom broju 65. Požarom je zahvaćena jedna prostorija površine oko 30m2 u kojoj je boravila jedna starija osoba te se zatrovala udisanjem dima. Osoba je zbrinuta od strane HMP. Požar je ugašen u 11:36 sati, a u gašenju požara sudjelovalo je 9 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz JVP Zagreb postaja Žitnjak.

Intervencija vatrogasaca završila je u 12:08 sati.

Olujno nevrijeme

Olujno nevrijeme praćeno obilnom kišom olujnim i orkanskim jugoistočnim (Jugo) i južnim vjetrom (Oštar), zahvatilo je cijelo priobalje Hrvatske. Zbog olujnog vjetra i mokrog i mekog tla došlo je do rušenja velikog broja stabala koja su oštetila i više automobila. Također zbog naglog porasta razine mora došlo je do plavljenja obala većeg broja obalnih gradova te mjesta na otocima.

Istarska županija

Zabilježeno u istarskoj županiji (UVI i jutarnje izvješće): područje Pule 12, područje Rovinja 8, Poreča 5, Umaga 5, Pazina 5 i Labina jedna tehnička intervencija. Većinom se radilo o uklanjanja srušenih stabala i granja sa prometnica te ispumpavanja i izvlačenja vozila.

Primorsko-goranska županija

Zabilježeno 10 tehničkih intervencija uzrokovanih nevremenom, većinom uklanjanja stabala te ispumpavanja vode iz objekata na području Rijeke, Malog Lošinja te Lovrana.

Zadarska županija

Zabilježeno ukupno 13 tehničkih intervencija većinom se radilo o uklanjanju stabala sa prometnica na širem području Zadra .

Šibensko-kninska županija

Zabilježene 26 intervencije (UVI) većinom uklanjanja stabala i granja te oštećenih dijelova objekata, najviše na području Grada Šibenika te Vodica, Zatona, Primoštena, Brodarice, Tisnog, Grebaštice, Rogoznice, Perkovića i Knina.

Splitsko-dalmatinska

Zabilježena (UVI) 51 intervencija većinom uklanjanja stabala ili granja te saniranja objekata i ispumpavanja uslijed plavljenja obala najviše na području Splita, Jelse na Hvaru i Trogira. Jedan dio intervencija još nije zaveden u Uviju ili dostavljen VOS-u.

Dubrovačko-neretvanska županija

Zabilježeno (UVI) 12 intervencija većinom uklanjanja stabala ili granja te saniranja objekata na širem području Grada Dubrovnika. U ostalom dijelu županije zabilježeno je više od 60 intervencija uzrokovanih nevremenom ali izvješća nisu upisana u aplikaciji UVI niti su dostavljena u VOS.



VOS