VOS 15. / 16. listopada

Splitsko-dalmatinska županija

Dana 15. listopada u 13:55 sati ŽVOC Splita zaprimio je dojavu o eksploziji plina u objektu, na adresi Split, Kukuljevićeva 8. Eksplozijom plina (propan-butan) u zubotehničkom laboratoriju nastala je velika materijalna šteta u prostoru, a ispred prostora oštećen je i jedan motocikl Honda. Uslijed eksplozije lakše je ozlijede zadobila jedna muška osoba.  Na intervenciji je sudjelovalo šest vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Split. Izvršeno je naknadno mjerenje koncentracije plinova, te je utvrđeno da nema daljnje opasnosti. 

Intervencija vatrogasaca završila je u 17:37 sati.

 

Krapinsko-zagorska županija

Dana 15. listopada u 23:51 sati Zagorska JVP zaprimila je dojavu o požaru restorana „Grašo“ na adresi Zabok, Gredice 4. U požaru restorana nastala je velika materijalna šteta.  U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 19 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz ZJVP Zabok, te DVD-a Zabok i Veliko Trgovišće. 

Požar je ugašen u 01:46 sati, a intervencija je završila u 04:20 sati.

 

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS