VOS 23. / 24. srpnja

Splitsko-dalmatinska županija

Požar raslinja na otvorenom prostoru kod Trogira na predjelu Plano, za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu dana 22. srpnja u 14:21 sati, ugašen je 23. srpnja u 20:00 sati. Tijekom 23. srpnja osiguranje požarišta obavljali su vatrogasci iz DVD Seget Vranjica. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 30 ha.

Dubrovačko-neretvanska županija

Požar raslinja na otvorenom prostoru kod Zatona, za koji je zaprimljena dojava dana 22. srpnja u 18:40 sati u JVP Dubrovački vatrogasci, ugašen je 23. srpnja u 13:00 sati. Požarom je bila zahvaćena gusta mlada borova šume na površini od 8 ha.

Šibensko-kninska županija

Dana 23. srpnja u 12:13 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru kod Vodica područje Mrdakovica. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Air Tractor, VZŽ Šibensko-kninske, DVIP Šibenik, JVP-a Šibenik i Vodice, te DVD-a Brodarica-Krapanj, Zablaće, Bilice, Šibenik, Vodice i Zaton sa ukupno 30 vatrogasaca i 13 vatrogasnih vozila.

Požar je ugašen u 20:03 sati.

Zadarska županija

Dana 23. srpnja u 13:00 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru kod Prkosa. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovali su JVP Zadar i DVD Galovac sa ukupno osam vatrogasaca i tri vatrogasna vozila.

Požar je ugašen u 17:30 sati.



VOS