VOS 17. / 18. srpnja

Grad Zagreb

Dana 17. srpnja u 14:57 sati VOC grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru nakon eksplozije u stambenoj zgradi na adresi Susedgrad, Stjepana Ladiše br. 3. Došlo je do požara jednog stana na trećem katu zgrade prilikom čega su dvije osobe ozlijeđene te su zbrinute od strane HMP. Uslijed eksplozije došlo je do oštećenja 10 susjednih stanova i nekoliko osobnih vozila na parkiralištu. Procjena je da zgrada nije sigurna za stanovanje te se svi stanari sa ulaza broj 3 ne mogu vratiti u svoje stanove do daljnjeg. Tri su osobe zatražile smještaj dok su ostali stanari zbrinuti kod rodbine. Na intervenciji je sudjelovalo ukupno 23 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb.

Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 19:00 sati.

 Dana 17. srpnja u 17:37 sati VOC grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru u stambenom objektu na adresi Radilo se o požaru podrumskog stana prilikom čega su dvije osobe ozlijeđene (obje osobe se nadisale dima, a jedna od njih je zadobila i opekotine) te su zbrinute od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 14 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb.

Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 19:53 sati.

 

Ličko-senjska županija

Požar raslinja na otvorenom prostoru koji je dojavljen 16. srpnja u 01:15 sati kod Novalje uz plažu Zrče na otoku Pagu i dalje je lokaliziran. Tijekom 17. srpnja vatrogasci iz DVD-a Novalja vršili su sanaciju i osiguranje požarišta sa 8 vatrogasaca i 4 vatrogasna vozila, a tijekom noći angažirano je 6 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila iz istog DVD-a. Požarom je bila zahvaćena borova šuma i drugo visoko raslinje čija opožarena površina još nije procijenjena.

 



VOS