Održana sjednica županijskih vatrogasnih zapovjednika

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_20190613_200724.jpg

13. lipnja 2019. godine održana je sjednica županijskih vatrogasnih zapovjednika u Poreču

U četvrtak, 13. lipnja 2019. godine održana je sjednica županijskih vatrogasnih zapovjednika u Poreču, na kojoj izdvajamo najvažnije zaključke:

Program aktivnosti Vlade RH u provedbi posebnih mjera zaštite od požara
Usklađeni su počeci dislokacije vatrogasnih snaga u priobalje. Ovisno o potrebama dislokacije će krenuti između 21.6. i 27.6.2019. godine.
Ukazano je na problematiku izrazito niskih naknada za sezonske vatrogasce, jer je turistički sektor jako podigao cijene rada, i vrlo će biti teško ubuduće angažirati sezonske vatrogasce, ako se naknade ne povećaju.

Zaprimanje i izdavanje elektroničkih računa sukladno Zakonu o elektroničkom izdavanju računa

Hrvatska vatrogasna zajednica će organizirati seminar na temu izdavanja elektroničkih računa.

Program opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica za razdoblje 2019-2023. godinu

Istaknuto je da Program, koji predviđa značajna financijska sredstva u iznosu od ukupno 160 milijuna kuna, treba omogućiti jačanje vatrogasnih zajednica županija, t.j. da vozila i opremu preuzimaju vatrogasne zajednice županija.
U roku 7 dana će se sastati koordinacije županijskih vatrogasnih zapovjednika priobalja i kontinenta, kako bi se pripremili konkretni prijedlozi.

Licenciranje i vježba vatrogasnih pasa
U Vodnjanu je od 13. do 15.6. održano licenciranje i vatrogasna vježba svih vatrogasnih pasa iz Republike Hrvatske. Svi županijski vatrogasni zapovjednici su dana 14.6. 2019. nazočili segmentu vježbe u Vodnjanu, gdje su prezentirane sposobnosti vatrogasnih pasa i njihova interakcija u slučaju spašavanja iz ruševina.


Mario Starčević



Iz vatrogasnog svijeta