Uspješan nastup DVD Deanovec na 41. Kupu Donje Austrije u Klein Wolkersdorfu

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/Deanovec_1.JPG

U periodu od 4. - 7. srpnja 2013 godine DVD-a Deanovec sa vatrogasnom mladeži sudjelovao je na 41. Kupu Donje Austrije u Klein Wolkersdorfu.

Muška ekipa mladeži DVD-a Deanovec sudjelovala je od 4.-7.7.2013. godine na 41. Kupu Donje Austrije u Klein Wolkersdorfu. Ekipu je uputila Hrvatska vatrogasna zajednica kao službene predstavnike vatrogasne mladeži Hrvatske. Odlazak ekipe zaslužen je prošlogodišnjim osvajanjem 2. mjesta na Kupu HVZ-a.
S obzirom da svi članovi ekipe nisu imali potrebnu dokumentaciju za odlazak u inozemstvo, ekipu smo pojačali s četiri članice ženske ekipe. Unatoč navedenim problemima ekipa se uspjela solidno pripremiti. Ekipa je bila smještena sa svim ostalim natjecateljskim ekipama pod šatorima u zajedničkom kampu.

Na Kupu je sudjelovalo 430 ekipa od čega je bilo 419 ekipa iz Austrije i 11 gostujućih ekipa iz sljedećih država: Češke, Poljske, Njemačke, Mađarske i Hrvatske

Sam boravak ekipe odvijao se kroz četiri dana. Prvi dan ekipe su postavljale svoj šator i imali su mogućnost otići i odraditi vježbe na poligonu koji je bio namjenjen za treniranje ekipa prije samog natjecanja. Druga dva dana odvijalo se natjecanje tako da je prvi dan pripremljena ekipa odradila vježbu u prvom sastavu,a sljedeći dan su članovi ekipe izvlačili uloge. U brončanoj kategoriji ekipa je ostvarila 3. mjesto s vježbom od 50,48 sekundi i štafetom 75,83 sekundi, a u srebrnoj kategoriji ekipa je ostvarila odličan rezultat i osvojila 1. mjesto s vježbom 56,06 sekundi i štaftom 75,22 sekunde. U sveukupnom poretku svih natjecatelja ekipa bi zauzela visoko 6. mjesto.

Uspjeh je još veći pošto se ekipa po prvi puta susrela s takvom vrstom natjecanja.
Kako bi ekipama bilo što zanimljivije,domaćini su pripremili razne aktivnosti s kojima su se natjecatelji mogli zabaviti u slobodno vrijeme. Neke od njih su: bungee jumping, penjanje po umjetnoj stijeni,vožnja helikopterom, BMX staze, stolni nogomet, povlačenje užeta, kupanje u rijeci i niz drugih aktivnosti na kojima ekipa nije stigla sudjelovati.
Voditelji i ekipa mladeži zahvalni su domaćinima koji su u svakom trenutku izlazili u susret. Također osigurali su i suca koji je ujedno prevodio sve što je bilo potrebno oko natjecanja.

Ekipa je sudjelovala u sljedećem sastavu :
-Voditelji: Mladen Prelec, Miroslav Ormož, Mario Kuri
-Članovi: Ivan Vucić, Matija Brezak, Matija Vajda, Josip Cerovečki, Josip Mirt, Tamara Vucić, Mirela Vulama, Petra Čaržavec, Mirela Repaši, Željko Rapljan, Valentina Tomičić, Ivana Kučinić.

Voditelj mladeži DVD-a
Mladen Prelec



Natjecanja