DVD Nuštar na 42. natjecanju vatrogasne mladeži Donje Austrije

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/Nustar2013_00.jpg

Ženska mladež DVD-a Nuštar je uspješno predstavila Hrvatsku vatrogasnu zajednicu na 42. natjecanju Donje Austrije u Schonkirchen-Reyersdorfu (03. 07. – 06. 07. 2014.)

Na 42. natjecanju Donje Austrije je nastupilo oko 150 odjeljenja vatrogasne mladeži iz Austrije, te ekipe gostiju iz Poljske, Njemačke, ostalih austrijskih regija, te ženska ekipa DVD-a Nuštar, koja se natjecala u muškoj konkurenciji gdje su ostvarile izvrsne rezultate u srebru i bronci, te još jednom pokazale kvalitetu hrvatske mladeži u inozemnoj konkurenciji. Samo natjecanje se održavalo 04. i 05. srpnja na terenima u Schonkirchen-Reyersdorfu, gdje je ujedno bilo i proglašenje. Domaćini su nam iskazali veliku čast te nas izabrali da predvodimo mimohod na otvorenju natjecanja na što smo bili izuzetno ponosni.
Ženska mladež DVD-a Nuštar, kao pobjednici Kupa HVZ-a za 2013. godinu, su ostvarili pravo predstavljati domovinu na ovom natjecanju te smo nastupili u kategoriji gostiju (bez obzira na spol) i u toj kategoriji osvojili prvo mjesto, što je kod domaćina izazvalo veliko iznenađenje budući da rezultati naše ženske ekipe spadaju u vrh rezultata austrijskih muških ekipa.
Po završetku natjecanja uslijedio je Junior Cup gdje je nastupilo najboljih 15 ekipa, a 05. 07. je upriličen prijem kod načelnika mjesta Schonkirchen – Reyersdorf gdje je naša članica Renata Kovačević dobila priznanje za promicanje rada s vatrogasnom mladeži na internacionalnoj razini.
Putovanje i boravak u kampu su prošli bez problema uz obostrano zadovoljstvo (nas i domaćina), te uz stečena nova iskustva i prijateljstva .
Voditelji mladeži : Renata Kovačević i Mirko Ružić



Natjecanja