Međunarodno natjecanje Murska Sobota, Slovenija

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG-20151004-WA0009.jpg

Dobrovoljno vatrogasno društvo Otok Samoborski nastupilo je na međunarodnom vatrogasnom natjecanju koje je organizirano u sklopu Bogatajevih dana zaštite i spašavanja u Murskoj Soboti 03.10.2015.

Nastupili su u kategoriji Gosti MA i zauzeli 1. mjesto. Vježba je izvedena za 33,47 sekundi, a štafetna utrka sa preprekama za 55,84 sekunde.

Kada bi se gledali ukupni rezultati, zauzeli bi 6. mjesto. Konkurencija na samom natjecanju je bila vrlo jaka, tako su nastupile sve najjače ekipe iz Slovenije poput Hmeljčića, Šentjošta, Podgoraca, Tinja, Žažara i Kebelja i stvarno se imalo što vidjeti na natjecateljskom poligonu. Na natjecanju su nastupila sveukupno 73 odjeljenja. Valja spomenuti i pohvaliti samu organizaciju koja je bila na jednom zavidnom nivou. Osim toga i gostoprimstvo domaćina prema svim ekipama je bilo hvalevrijedno. Najveći dojam su na nas ostavile nagrade koje primaju pobjedničke ekipe poput motorne prijenosne pumpe u protuvrijednosti preko 10 000 eura, agregata, specijalnih naprtnjača i aparata, poklon bonova i ostalih vrijednih nagrada. Zahvaljujemo se HVZ-u na ukazanom povjerenju da kao najbolja Hrvatska ekipa predstavljamo Hrvatsku van Lijepe naše te se nadamo da smo ujedno opravdali ukazano povjerenje.

Zapovjednik DVD-a Otok, Vitko Željko mag.mech.ing.



Natjecanja