CTIF 2017 – Vatrogasna olimpijada

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/ctif2017.png

Od 9. do 16. srpnja u austrijskom Villachu održava se 16. međunarodno natjecanje vatrogasaca i 21. međunarodno natjecanje vatrogasne mladeži CTIF-a.

Hrvatsku vatrogasnu zajednicu predstavlja 13 natjecateljskih odjeljenja odraslih i 3 natjecateljska odjeljenja vatrogasne mladeži te 10 vatrogasnih sudaca za odrasle i 3 za mladež.

http://www.villachonfire.at/?lang=en

U srijedu 12. srpnja, kada će se održati sjednica Skupštine CTIF-a, službeno je otvaranje natjecanja koje će se za mladež održati u četvrtak 13. srpnja te za odrasle u petak i subotu 14. i 15. srpnja.

U subotu navečer svečano se zatvara natjecanje.

Međunarodna zajednica vatrogasnih i spasilačkih službi od 1961. godine organizira međunarodna vatrogasna natjecanja, popularne vatrogasne olimpijade. Vatrogasne olimpijada su mjesto gdje vatrogasne reprezentacije država pokazuju svoja znanja i umijeća i tako pronose humanu poruku koji ima vatrogasni poziv. Nastup na vatrogasnoj olimpijadi je iznimna čast za svakog natjecatelja.

Hrvatsko vatrogastvo sudjeluje na vatrogasnim olimpijadama od 1961. godine. Ugled našeg vatrogastva branili su mnogi natjecatelji i postignuti su značajni rezultati. Posebno priznanje za hrvatsko vatrogastvo je održavanje dviju vatrogasnih olimpijada na području Hrvatske, 1966. u Karlovcu i 2005. u Varaždinu.

Prijenos uživo: https://www.facebook.com/feuerwehr/?hc_ref=ARS0Ii0nWYcCKdTVuesionD_RGGRy1IPFEayG8pgZnAHY792rm3_3fSUFZ9xaaRySLo

Foto: Zvonko Videc

Odluka o broju natjecateljskih odjeljenja, sastavu voditeljstva reprezentacije i vatrogasnih sudaca



Natjecanja