Terenska međunarodna vježba civilne zaštite „IPA Floods

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_20171012_121658_1.jpg

Uspješno provedena terenska međunarodna vježba civilne zaštite „IPA Floods – Varaždin 2017“

U razdoblju od 9. do 13. listopada 2017. godine održana je u Varaždinskoj županiji terenska međunarodna vježba civilne zaštite „IPA Floods – Varaždin 2017“, financirana od Europske Unije.
Glavna tema vježbe bila je provjera, ali i opremanje spasilačkih timova iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Kosova, Turske, Italije, Slovenije, Republike Irske, Norveške, Švedske, Češke Republike i Hrvatske. Vježba se provodila na lokacijama Varaždin, Struga, Veliki i Mali Bukovec i Kučan Ludbreški, sa scenarijem koji je pretpostavio poplave koje su pogodile šire područje Varaždinske županije, te pružanje pomoći od navedenih zemalja.
Dana 12. listopada 2017. godine na brifingu za javnost i obilasku radne točke s prikazom rada operativnih snaga nazočili su predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader i tajnik Operativno-tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice Mario Starčević.

Iz svega prikazanog izrečeno je niz pohvala na račun Državne uprave za zaštitu i spašavanje kao domaćina i glavnog koordinatora vježbe. Značajnu ulogu u uspješnosti i provedbi vježbe pružile su vatrogasne organizacije Varaždinske županije.


Mario Starčević



Vježbe