Brač: Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor posjetila Brač

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/pozar_kosor-170711_411143S0.jpg

Brač: Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor posjetila Brač;
Na terenu su predsjednik HVZ i načelnik HVZ

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor doputovala oko 11 sati na otok Brač. U pratnji je obišla požarište na dijelu od Milne do Nerežišća. U obilasku razgovarala je s vatrogascima koji su još uvijek na terenu, te im se zahvalila na svemu što su učinili i proteklih par dana. Obišla je i šatore i protore Hrvatskog doma u Nerežišću gdje je Crveni Križ osigurao smještaj i prehranu za vatrogasce. Predsjednica Vlade nazočila je i sjednici Operativnog stožera zaštite i spašavanja otoka Brača, na kojoj joj je izvješće o tijeku požara i trenutnom stanju podnio glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin koji je rekao da je požarište velikim dijelom pod nadzorom, ali još ima malih izdimljavanja te da požar neće biti proglašen ugašenim sigurno još nekoliko dana. Rekao je da je ovo najveći požar u posljednjem desetljeću te naglasio kako je sve poduzeto da se obrane kuće i ljudski životi. Dodao je da je na požarištu još uvijek preko 350 vatrogasaca koji će se postepeno otpuštati.

Kako doznajemo na terenu do predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović i županijski zapovjednik Dražen Glavina.
Uz njih uz Predsjednicu Vlade su bili i ravnatelj DUZS Damir Trut, glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin i general Mate Obradović, zapovjednik PP NOS OS RH.

Album Jutarnji list

Foto: Jutarnji list



Intervencije