Nevrijeme u Hrvatskoj 30. srpnja

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/nevrijeme.jpg

Vatrogasci su zbog velikog nevremena intervenirali u više županija

GRAD ZAGREB
Nevrijeme je pogodilo područje grada Zagreba iza 15:00 h. Najugroženiji je bio istočni dio grada. JVP Zagreb je zaprimila preko 300 dojava građana. Pripadnici JVP Zagreb su intervenirali na 14 ispumpavanja vode, 10 uklanjanja stabala te na 2 požara. Članovi zagrebačkih dobrovoljnih vatrogasnih društava su odradili preko 200 intervencija. Uz ispumpavanje vode, čišćenje potoka i uklanjanje stabala, vatrogasci su na području Vuglovca sudjelovali u spašavanju osobe ugrožene poplavom. Iako je jutros situacija mirnija, dio snaga još vrši snaciju posljedica nevremena.
ZADARSKA ŽUPANIJA
Nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom koje je zahvatilo Zadarsku županiju u poslijepodnevnim satima u utorak, 29. srpnja 2014. i nastavilo se tijekom srijede 30. srpnja 2014. izazvalo je brojne probleme te su vatrogasci do danas imali , oko 120 intervencija te su i dalje u stanju pripravnosti. Intervencije su se odnosile na ispumpavanja poplavljenih podruma, dvorišta obiteljskih kuća i niskih objekata, poplavljene prometnice, uklanjanje stabala sa prometnica i vozila, požara razvodnih kutija itd.  U intervencijama su sudjelovali JVP Zadar, DVD Vir, Privlaka, Pag, Sukošan, Starigrad,Sveti Filip i Jakov, Ist, Ražanac, Pljusak, Silba, Vir, Molat, DIP Zadar.
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
Vatrogasci sa područja međimurske županije su 30. srpnja intervenirali 82 puta. Na području grada Čakovca JVP i lokalna dobrovoljna vatrogasna društva su imala 47 ispuimpavanja vode i 1 uklanjanje srušenog stabla. Vatrogasci iz susjednih općina su imali 24 intervencije ispumpavanja vode, 8 intervencija uklanjanja srušenog stabla te 2 intervencije na oštećenom krovištu kuća.
- Vatrogasne snage su i danas na terenu na području cijele županije gdje vrše sanaciju posljedica nevremena. – rekao nam je zapovjednik VZ Međimurske županije.
DUBROVAČKO – NERETVANSKA ŽUPANIJE
Na području Dubrovačko neretvanske županije najviše kiše je palo u Općini Konavle, koju je pogodila i pijavica, gdje su vatrogasci intervenirali 10 – tak puta na ispumpavanjima i uklanjanju stabala. Nekoliko intervencija je zabilježeno i na području grada Dubrovnika i općine Župa Dubrovačka. Iako u ostatku županije nije bilo jačeg nevremena, sve vatrogasne snage su stavljene u pripravnost.

SISAČKO - MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Tijekom 30. i  31. srpnja 2014.godine vatrogasci Sisačko - moslavačke županije su intervenirali 85 puta radi ispumpavanja poplavljenih objekata, evakuacije stoke, izrade zečjih nasipa i uklanjanja drveća s prometnica.



Intervencije