1. susret kolekcionara vatrogasne baštine - informacija

Slika /slike/amblem.jpg

Hrvatska vatrogasna zajednica organizira 1. susret kolekcionara vatrogasne baštine koji će se održati 25. ožujka 2023. godine u Varaždinu (Varaždinska županija).

Lokacija održavanja Susreta je CTIF dvorana Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu (Ulica baruna Trenka 44). Termin održavanja susreta je od 8:00 do 13:00 sati (za izlagače otvoreno od 7:00 sati).

Cilj manifestacije je okupiti kolekcionare vatrogasne baštine iz Hrvatske i susjednih zemalja i široj javnosti predstaviti ovaj zanimljiv hobi. Posjetitelji će tako moći vidjeti zbirke vatrogasnih medalja, znački, modela vatrogasnih vozila, te zbirke numizmatike i filatelije na temu vatrogastva kao i staru vatrogasnu opremu. Za vrijeme trajanja susreta, posjetitelji mogu pogledati stalni postav Muzeja hrvatskog vatrogastva i opremu Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina i Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu.

Kotizacija za sudjelovanje i izlaganje na susretu iznosi jedan amblem za zbirku Muzeja hrvatskog vatrogastva po izlagaču. Ulaz za posjetitelje je besplatan.

Molimo zainteresirane kolekcionare da se za rezervaciju stolova i sve druge upite obrate do 20. ožujka 2023. godine na niže navedenu e-mail adresu.

Molimo sve sudionike da isključivo predstave kolekcije vezane za vatrogastvo.

Molimo Vatrogasne zajednice županija / Grada Zagreba da obavijeste vatrogasne organizacije i kolekcionare sa svog područja zainteresirane za posjet ili sudjelovanje na susretu.
 
Kontakt osoba za prijave: Vedran Runjić, muzej@hvz.hr, 091/112-0013                  

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica