Uručeno priznanje za pomoć u gašenju požara na području Bosne i Hercegovine

Danas je u Širokom Brijegu održana svečana sjednica Županijskog stožera civilne zaštite na kojoj je Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke uručila glavnom vatrogasnom zapovjedniku Slavku Tucakoviću svoje najveće priznanje.

Glavnom vatrogasnom zapovjedniku Slavku Tucakoviću uručena je Zlatna značka civilne zaštite, priznanje koje se daje za pruženu potporu i pomoć, a koja je bila od izuzetnog značaja za Županiju Zapodnohercegovačku.

- Ovo priznanje je dodijeljeno svim hrvatskim vatrogascima te pilotima i tehničarima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji su pomagali na području Bosne i Hercegovine tijekom požarne sezone 2022. Naime, požari i druge katastrofe ne poznaju granice, i drago mi je da Hrvatska može pružiti pomoć, a to ćemo činiti u ubuduće. – rekao je zapovjednik Tucaković.

Svečana sjednica održana je u povodu obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, a na kojoj su svečano uručena priznanja civilne zaštite. U sklopu obilježavanja održana je i pokazna vježba evakuacije učenika osnovne škole.
 

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica