Zajednički sastanak vatrogasnih zapovjednika i Ministarstva obrane

Jučer je u prostoru vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku Donjem održan sastanak na temu provedbe zadaća iz Programa aktivnosti u 2022. godini te izrade novog Programa za 2023. godinu

Na sastanku su sudjelovali županijski vatrogasni zapovjednici s područja priobalja na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem. Uz predstavnike Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga RH sastanaku je nazočio i brigadni general Perica Turalija, savjetnik ministra za vojna pitanja.
 
Glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković ukratko je nazočnima iznio pregled realizirane ovogodišnje protupožarne sezone. Predstavnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva dali su statistički prikaz kroz dvije prezentacije u kojima su prikazali djelovanje zračnih snaga u ovogodišnjoj požarnoj sezoni.
 
Županijski vatrogasni zapovjednici također su iznijeli svoja viđenja na proteklu protupožarnu sezonu za koju su zaključili da je bila teža nego protekla te su ukazali na moguća poboljšanja za narednu sezonu.
 
Doneseni su zaključci koji su vezani za unaprijeđenje tehnologije u zaštiti od požara kao i primjenu novih sredstava za gašenje o čemu će se raspravljati na sljedećim sastancima.

Foto: MORH
 
 

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica