Pravilnici javno dostupni na e-Savjetovanju

Slika /slike/Grb Hrvatske vatrogasne zajednice.png

Posljednjih je tjedana u javnosti prisutno isticanje problematike vatrogasaca, a u nastojanju iznalaženja rješenja i s ciljem daljnjeg unaprijeđenja vatrogasnog sustava koji se prvenstveno tiče radnopravnog statusa profesionalnih vatrogasaca u profesionalnim i dobrovoljnim vatrogasnim organizacijama, glavni vatrogasni zapovjednik je pripremio i uputio prijedloge 4 pravilnika koja su od danas javno dostupna za raspravu na e-Savjetovanju

U proceduru su stavljeni sljedeći pravilnici:
Tijelima državne uprave na razmatranje je poslana i Uredba o visini dodataka na osnovni koeficijent za radna mjesta profesionalnih vatrogasaca, a prije upućivanja Vladi RH na donošenje.

Ovim će se pravilnicima strukturno riješiti organizacija vatrogasnog sustava što će imati direktni utjecaj na usklađivanje koeficijenata profesionalnih vatrogasaca u javnim vatrogasnim postrojbama i onima zaposlenim u državnoj službi.

Ovim postupkom glavni vatrogasni zapovjednik potvrđuje namjeru rješavanja problematike koju ističu vatrogasci na terenu, a pri tome želeći naglasiti partnerski odnos i zajedništvo koji su temelj vatrogasne humane djelatnosti. Vjerujemo kako će se ovo zajedništvo vidjeti i u daljnjem rješavanju trenutne problematike, uz sinergijsko djelovanje i uz međusobno uvažavanje svih strana.

Glavni vatrogasni zapovjednik poduzimao je i poduzimat će sve mjere i radnje u interesu digniteta, operativnosti i učinkovitosti statusa kojeg vatrogasci imaju u društvu, a pri tome uživajući potporu Vlade RH koja je brojnim aktivnostima i činjenjima potvrdila da je vatrogastvo u organizacijskom, operativnom i sigurnosnom smislu važna sastavnica hrvatskog društva. Nizom ulaganja iz državnog proračuna, ali iz sredstava EU fondova, omogućila je značajan napredak vatrogasnog sustava u proteklih nekoliko godina što je vidljivo u svim sferama vatrogasne organizacije. 

Ova će se misija nastaviti i u narednome razdoblju, zajedničkim djelovanjem svih sastavnica vatrogasnog sustava, i uz potporu Vlade RH.  

Pisane vijesti