Čestitamo Dan svetog Florijana i Dan vatrogastva

Slika /slike/florijan.jpg

Povodom Dana vatrogastva i dana svetog Florijana, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković je svim vatrogaskinjama i vatrogascima uputio čestitku.

Poštovane vatrogaskinje i vatrogasci, vatrogasni dužnosnici, vatrogasni zapovjednici, vatrogasni časnici i dočasnici, članovi vatrogasnog podmlatka i mladeži te vatrogasni veterani,

upućujem Vam čestitke povodom dana našeg nebeskog zaštitnika svetog Florijana i Dana vatrogastva u Republici Hrvatskoj. Obilježavanjem ovog datuma počinje Mjesec zaštite od požara, koji u godini u kojoj slavimo 160. obljetnicu hrvatskog dobrovoljnog vatrogastva ima posebno svečanu notu. Ovaj mjesec će naši vatrogasci iskoristiti za prezentaciju svog humanog zanimanja građanima, edukacije i vježbe kojima će podizati razinu spremnosti za sve izazove, bili oni u svakodnevnom radu ili u prestojećoj protupožarnoj sezoni.

Prilika je ovo da se prisjetimo svih naših prethodnika, koji su izgrađivali sustav vatrogastva i doveli ga na zavidnu razinu. Naš zadatak je da nastavimo razvijati hrvatsko vatrogastvo, njegujući vrline hrabrosti, požrtvovnosti i ljubavi za bližnje. Sve te vrline, kao i spremnost izravne žrtve kako bi pomogli drugom u nevolji, ugrađene su u lik svetog Florijana.

Vatrogaskinje i vatrogasci, pripadnici vatrogasnih organizacija, neka Vas u svim zadacima te u svim životnim prilikama prati zagovor našeg nebeskog zaštitnika. 

Od srca čestitam Dan svetog Florijana i Dan vatrogastva.

Glavni vatrogasni zapovjednik

Slavko Tucaković

Pisane vijesti