Završetak glavnog napora požarne opasnosti

Slika /slike/Vijesti/Pozar-ciovo-2023.jpg

Dana 10. rujna 2022. godine u 19:00 sati stupa na snagu Odluka o prijevremenom završetku „Glavnog napora požarne opasnosti“

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković donio je odluku o prijevremenom završetku glavnog napora požarne opasnosti, a koja stupa na snagu 10. rujna 2023. godine u 19:00 sati.

„Zbog situacije na terenu, a vezano uz klimatske značajke i vremenske prilike duž cijelog priobalja koje uključuju duže razdoblje sa značajnijim padalinama, smanjena je opasnost od izbijanja šumskih požara. Ujedno su najavljene u predstojećem razdoblju vremenske prilike i nepovoljni uvjeti za nastanak požara stoga je i vrlo mala opasnost od požara na otvorenom prostoru", kazao je zapovjednik Tucaković koji je navedenu odluku donio u konzultaciji s nadležnim županijskim zapovjednicima duž priobalja i zapovjednikom vojnih snaga.

Dodao je i kako se završetak glavnog napora požarne opasnosti odnosi i na prestanak rada Operativnog vatrogasnog zapovjedništva RH u Divuljama, ali se ne odnosi na razdoblje angažiranja sezonskih i domicilnih profesionalnih vatrogasaca sukladno već donesenom Planu rasporeda zapošljavanja po vatrogasnim postrojbama prema točkama 36. i 38. Programa aktivnosti.

„Možemo reći da smo ovog ljeta zabilježili puno manje požara otvorenih prostora. Osim požara na području Grebaštice, Župe dubrovačke i Čiova gdje su vatrogasci i zračne snage u kratkom vremenu ugasili požare, možemo reći da nije bilo velikih požara kakvima smo svjedočili prošle godine“, zaključio je Tucaković i zahvalio svima koji su pridonijeli uspješnoj realizaciji protupožarne sezone 2023.


Foto: Požar na Čiovu

Pisane vijesti | Požari i intervencije