Zatvoren 26. Kamp vatrogasne mladeži u Fažani

  • Slika /slike/Kamp Fažana zatvaranje 2021.JPG
  • Slika

  • Slika

Danas je na prigodnoj svečanosti zatvoren 26. Kamp vatrogasne mladeži u Fažani.
 

Ovogodišnji 26. Kamp vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice u Fažani koji je započeo s radom 21. lipnja i traje do 6. rujna 2021. u 11 smjena zabilježio je 1.261 sudionika (mladeži i voditelja), a od toga 1.060 pripadnika vatrogasne mladeži iz dvije vatrogasne zajednice grada, jedne vatrogasne zajednice općina i 69 dobrovoljnih vatrogasnih društava (sveukupno 72 vatrogasne organizacije i 14 županijskih vatrogasnih zajednica). Ovogodišnji rad fažanskog Kampa odvijao se uz poštivanje svih mjera Stožera civilne zaštite Istarske županije i Stožera RH.

Na zatvaranju 26. Kampa vatrogasne mladeži u Fažani bili su nazočni Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, Dino Kozlevac, zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije i njegov zamjenik Klaudio Karlović, načelnik Općine Fažana Radomir Korać, Marno Milotić, ravnatelj Nacionalnog parka Brijun i Stjepan Sušac, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Brijuni, Petar Znahor, predsjednik DVD-a Pula te vatrogasni dužnosnici iz više županija RH.

Obraćajući se sudionicima zatvaranja ovogodišnjeg rada Kampa HVZ-a  u Fažani, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković odao je priznanje svim sudionicima veoma uspješne realizacije programskih zadaća u 26. Kampu vatrogasne mladeži u Fažani i posebice voditelju Kampa Tomislavu Horvatu.

-Čestitam i posebice se zahvaljujem našim domaćinima, članovima i vodstvu Vatrogasne zajednice Istarske županije, njezinom zapovjedniku Kozlevcu, zamjeniku Karloviću, predsjedniku DVD-a Pula Znahoru, načelniku Općine Fažana Koraću i ravnatelju Nacionalnog parka Brijuni Milotiću, rekao je zapovjednik Tucaković.

Glavni vatrogasni zapovjednik RH kazao je da je ovogodišnja sezona za hrvatske vatrogasce  bila izuzetno zahtjevna, iscrpljujuća, i teška bez obzira na to što se nije takvom činila, a nije tako izgledala jer vatrogasci nisu dozvolili da požari odu u dva dana. Praktično je bio samo jedan požar koji je gašen dva dana.

Tucaković je najavio je da predstoji daljnje uređenje cjelokupnog prostora Kampa u Fažani i poboljšanje uvjeta boravka u njemu. To će se realizirati uz maksimalnu suradnju s Općinom Fažana.

Pripadnike vatrogasne mladeži i sudionike prigodne svečanosti zatvaranja ovogodišnjeg rada Kampa srdačno je pozdravio i Dino Kozlevac, zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije, izrazivši pri tom uvjerenje da će sudionici zadnje 11. smjene,  kao i prethodnih deset otići iz Fažane veoma zadovoljni i o Kampu govoriti  samo najbolje.

Svaka smjena ima zapovjednika, a u zadnjoj je tu dužnost obnašao Patrik Bilić iz Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, koji je rad zadnje smjene ocijenio uspješnim, dodavši da je imala manji broj sudionika  zbog početka nove školske godine. Sa zapovjednikovom ocjenom složio se i voditelj Kampa Tomislav Horvat koji je podvukao da je mladež u svim smjenama bila  jako zadovoljna radom Kampa.

Asim Čabaravdić  

Pisane vijesti | Kamp vatrogasne mladeži