Zapovjednik Tucaković održao predavanje na studiju fizioterapije

  • Slika /slike/3.jpg
  • Slika

Održano je gostujuće predavanje glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića na studiju fizioterapije
 

Na Odjelu za fizioterapiju Sveučilišta Sjever 19. svibnja svoje predavanje kao gost predavač održao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. Studenti su zahvaljujući ovom predavanju imali priliku upoznati se s okruženjem u kojem rade vatrogasci kao i sa situacijama u kojima mogu nastati različite ozljede, od lakših do onih opasnih po život.
 
Zapovjednik Tucaković objasnio je koje zdravstvene preduvjete moraju vatrogasci zadovoljiti za obavljanje ovog opasnog i zahtjevnog posla te u kakvim sve ekstremnim uvjetima rade. A kako je u vatrogastvu izuzetno važno moći individualno podnijeti velika statodinamička opterećenja i rad u otežanim i stresnim uvjetima, tako se fizioterapija kao struka tu pokazuje od značaja u oporavku i rehabilitaciji, a svakako se može uvijek dosta napraviti u prevenciji ozljeđivanja.
 
Studenti su imali priliku vidjeti konkretne prikaze i rad na terenu, u nepredviđenim uvjetima i situacijama, doznali su mnogo o opremi koja je sama po sebi dosta teška, o tjelesnim naporima koji se moraju podnijeti tijekom različitih akcija i s kakvim se sve situacijama vatrogasci susreću u obavljanju svojeg posla. Prikazana su i istraživanja koja su rađena u svijetu te je otvorena mogućnost za suradnju na ovu temu.
 
A da je ovo područje zanimljivo studentima, dokazuju i brojna pitanja koja su uslijedila nakon predavanja stoga vjerujemo i kako će se kod studenata razviti interes za proučavanjem fizioterapije kod ovog društveno odgovornog zanimanja.
 

Pisane vijesti