Zahvalnice za sisačke i petrinjske vatrogasce

  • Slika /slike/petrinja zahvalnice (4).JPG
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Pripadnicima JVP Grada Siska i JVP Grada Petrinje uručene su zahvalnice za nesebičnu pomoć stradalima u potresom pogođenom području

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Petrinje  danas su uručene zahvalnice za nesebičnu pomoć stradalima u potresom pogođenom području pripadnicima JVP-a Grada Siska i Grada Petrinje, a zahvalnice je uručio glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

U uvodnome dijelu Zvonimir Ljubičić, zapovjednik JVP Grada Petrinje, zahvalio je svim vatrogascima postrojbi Grada Siska i Grada Petrinje koji su dali nesebičan obol u pomoći i sanaciji nakon snažnog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije 29. prosinca 2020. godine.
„Dali ste sve od sebe i pokazali smo zajedničku snagu i dokazali da smo najjača operativna snaga u Republici Hrvatskoj. Sve intervencije nakon potresa ste odradili sa srcem i dušom te vjerujem kako je i ova dodjela danas za vas sve svečan dan. Hvala vam svima“, kazao je Ljubičić.

Miroslav Golub, zapovjednik JVP Grada Siska podsjetio je kako je od snažnog potresa proteklo nepunih 17 mjeseci te je došao trenutak za zasluženu zahvalu svih profesionalnim vatrogascima Siska i Petrinje.
„Zajedno s kolegama iz cijele RH odradili ste izniman posao te ste poslali snažnu poruku da su vatrogasci temeljna snaga koja se može nositi sa svim problemima. Grad Sisak je grad na tri rijeke i posljednjih se godina borimo s poplavama, a nakon toga se dogodio potres koji nikada nismo očekivali. Svatko od vas dao je svoj doprinos i svatko od vas je zaslužio ovu zahvalnicu glavnog vatrogasnog zapovjednika", rekao je Golub.

Tucaković: Čast mi je biti s vama
Slavko Tucaković izrazio je zadovoljstvo što je u prostoriji s onima koji su prvi spašavali živote u ovoj velikoj katastrofi.
„Spašeno je 30-ak života i čast je biti s vama jer ste bili prvi kada je to trebalo. Napravili ste velik posao u izazovu koji je nama bio nepoznanica jer iako se vatrogasci obučavaju za visine i dubine te spašavanje u ruševinama, brza rekacija i fleksibilnost vatrogasnog sustava, osobito na području Sisačko-moslavačke županije, bila je presudna za uspjeh“.

Tucaković je naglasio i kako su pripadnici JVP-ova, zajedno s kolegama iz dobrovoljnih vatrogasnih društava, zajedno radili i djelovali. „Vi ste reagirali prvi, a DVD-ovi su se odmah tome priključili: od interventnog djelovanja do logističke potpore koja je bila bitna u prvim trenucima. Osobito je to važno u prvim satima kada se spašavaju životi, do daljnih trenutaka kada je bilo potrebno se organizirati i uspostaviti redovni sustav izmjene ljudi, tehnike, uvođenje novih tehnologija“. Tucaković je ujedno podsjetio kako je zabilježeno 14.500 vatrogasnih intervencija koje su se na području ove županije napravile u sanaciji potresa.
„U ime HVZ-a, koji će i dalje kao središnji državni ured nadležan za vatrogastvo nastaviti s opremanjem vatrogasnog sustava, čestitam vam na svemu što ste napravili u proteklom razdoblju, hvala vam i budite ponosni hrvatski vatrogasci“, zaključno je kazao nakon čega je pripadnicima postrojbi uručio zaslužene zahvalnice.

Spomenimo i kako su na dodjeli uz županijskog zapovjednika Marija Paluha, prisustvovali i županijski predsjednik Mijo Brlečić te tajnik Vlado Brlečić.

Pisane vijesti