Zahvala JANAF-ovim vatrogascima

  • Slika /slike/JANAF-TŽI-03032022.jpg
  • Slika

Zahvalnice i medalje Hrvatske vatrogasne zajednice JANAF-ovim vatrogascima i radnicima za otklanjanje posljedica potresa na Banovini

Na JANAF-ovom Terminalu Žitnjak-Zagreb održana je danas, 3. ožujka 2022. godine prigodna svečanost podjele zahvalnica i medalja Hrvatske vatrogasne zajednice JANAF-ovim vatrogascima i radnicima s terminala Žitnjak-Zagreb, Omišalj i Sisak koji su sudjelovali na otklanjanu posljedica razornog potresa na Banovini na području Petrinje.

Zahvalnice i medalje uručili su glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković i zapovjednik Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije Mladen Šćulac u nazočnosti Uprave JANAF-a d.d., predsjednika Uprave mr. sc. Stjepana Adanića i člana Uprave Vladislava Veselice te predsjednika Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije Slavka Gauša.

Sve nazočne pozdravio je predsjednik Uprave Adanić osvrnuvši se na aktivnu pomoć koje je Društvu pružilo područjima Sisačko-moslavačke županije stradalim u potresima. Osim materijalne pomoći u iznosu od tri milijuna kuna u korist posebnog računa Vlade Republike Hrvatske u sklopu akcije Pomoć za obnovu nakon potresa, predsjednik Uprave JANAF-a istaknuo je kako je Društvo nakon potresa na Banovini stavilo na raspolaganje ljudske resurse i mehanizaciju koji su sudjelovali u raščišćavanju terena i sanaciji građevina. Zahvalio je svim JANAF-ovim vatrogascima i zaposlenicima koji su bili angažirani na raščišćavanju posljedica razornih potresa te su sudjelovali u 187 intervencija.

Glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković i zapovjednik Šćulac istaknuli su vrijednu suradnju s vatrogasnim postrojbama JANAF-a nakon razornog potresa na Banovini, ali i tijekom redovitih vježbi i edukacija u cilju održavanja uvježbanosti i spremnosti JANAF-ovih vatrogasaca za najodgovornije i najteže zadatke te su zahvalili Upravi JANAF-a koja je promptno stavila na raspolaganje ljudstvo i mehanizaciju, kao i svim vatrogascima i zaposlenicima koji su aktivno sudjelovali u sanaciji posljedica potresa.

Nakon razornog potresa u Zagrebu u ožujku 2020. godine, odlučeno je da se unutar vatrogasne postrojbe JANAF-a osposobi i obuči tim vatrogasca za spašavanje u ruševinama te spašavanja iz dubina i visina. Stoga je u studenom 2020. godine u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Primorsko-goranske županije na Vatrogasnom treningom centru Šapjane održan dvodnevni modul na temu „Tehnika spašavanja ozlijeđenih osoba kod urušavanja industrijskih objekata“ koji su uspješno prošlo 15 vatrogasca VP JANAF-a s terminala Žitnjak-Zagreb i Omišalj.
 

Pisane vijesti