VOS 9. / 10. srpnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 09. / 10. srpnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 09. srpnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – angažirane su domicilne snage (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – bez angažmana domicilnih snaga (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 09. srpnja 2021. godine angažirano je 15 vatrogasaca sa 9 vatrogasna vozila. Evidentirano je 9 vatrogasnih intervencija.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Provedeno je 9 vatrogasnih intervencija, 8 prijevoza vode na području Grada Petrinje i uklanjanje jednog dimnjaka na području Grada Gline.


                                                           
Splitsko-dalmatinska županija
Požar otvorenog prostora na otoku Braču na lokaciji Dubrave u općini Pučišća, koji je zaprimljen u ŽVOC Split dana 08. srpnja u 16:35 sati, lokaliziran u 18:30 sati, ugašen je dana 09. srpnja u 18:23 sati. Tijekom dana 09. srpnja na požarištu dežuralo šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD Pučišća. Opožareno je 6 ha makije i borove šume. 

Sisačko-moslavačka županija
Dana 09. srpnja u 13:04 sati JVP Sisak zaprimio je dojavu o požaru raslinja kod željezničkog kolodvora u blizini objekata na adresi Lipovljani, Željeznička ulica br.6. Požar trave i niskog raslinja na površini 24 ha proširio se i na više gospodarskih objekata (štagalj i hale sa sijenom). Dvije starije osobe, koje su vršile spaljivanje, radi udisanja dima zbrinute su od strane HMP. U gašenju požara sudjelovali su DVD Lipovljani i JVP Novska sa ukupno sedam vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila. 
Požar je ugašen u 20:48 sati.

Požeško-slavonska županija
Dana 09. srpnja u 13:55 sati JVP Požeško-slavonska zaprimila je dojavu o požaru raslinja na području Pleternice, Brđani. U požaru trave i niskog raslinja opožarena je površina od 40 ha. U gašenju požara sudjelovali su DVD Pleternica i JVP Požeško-slavonska sa ukupno sedam vatrogasaca i dva vatrogasna vozila. 
Požar je ugašen u 17:19 sati.

Grad Zagreb
Dana 09. srpnja u 16:35 sati JVP Zagreb zaprimila je dojavu o požaru raslinja na adresi Donji Dragonožec, Donjodragonoška cesta 51a. U požaru niskog raslinja na teže pristupačnom terenu spriječeno je širenje požara na šumu. U gašenju požara sudjelovali su JVP Zagreb i DVD-a Odranski Obrež, Dragonožec, Hrašće, Lipnica, Trpuci, Sveta Klara, Mala Mlaka i Odra sa ukupno 41 vatrogascem i 15 vatrogasnih vozila.
Požar je ugašen u 03:05 sati. 

Varaždinska županija
Dana 09. srpnja u 17:46 sati JVP Varaždin zaprimila je dojavu o požaru pilane Pečenec, na području općine Veliki Bukovec u mjestu Kapela Podravska, Kapela Podravska 143. 
Požarom je bila zahvaćena drvena masa (sječka i piljevina) u tri prostorije veličine 144 m2 i visine 6 metara, a u gašenju požara sudjelovalo je šest DVD-a; Veliki Bukovec, Mali Bukovec, Kapela Podravska, Ludbreg, Struga i Dubovica ukupno sa 46 vatrogasaca i 9 vatrogasnih vozila.
Požar je lokaliziran u 18:35 sati, a intervencija vatrogasaca završena je 10.srpnja u 06:32 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS