VOS 7. / 8. srpnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 07. / 08. srpnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 07. srpnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – angažirane su domicilne snage (JVP Sisak)
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 07. srpnja 2021. godine angažirano je 11 vatrogasaca sa 6 vatrogasna vozila. Evidentirano je 6 vatrogasnih intervencija.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Provedeno je 6 vatrogasnih intervencija, 4 prijevoza vode na području Grada Petrinje, 1 prijevoz vode i uklanjanje 1 dimnjaka na području Grada Siska.



Splitsko-dalmatinska županija
Dana 07. srpnja u 12:09 sati DVD Lovreć zaprimio je dojavu o požaru obiteljske kuće na lokaciji Cista Provo – Čubići. Požarom je zahvaćeni veći dio unutrašnjosti objekta pri ćemu je ozlijeđena jedna starija ženska osoba koja je odvežena vozilom HMP u KBC Split. U gašenju požara sudjelovala su 24 vatrogasca iz DVD-a Lovreć i Zadvarje sa 5 vatrogasnih vozila.
Požar je ugašen u 14:50 sati.

Šibensko – kninska županija
Dana 07. srpnja u 11:53 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Visoke kod Unešića. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od oko 12 ha. U gašenju požara sudjelovalo je 9 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz DVD-a Drniš, Perković i Unešić.
Požar je lokaliziran u 14:07, a ugašen u 16:06 sati.

Dana 07. srpnja u 12:59 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Tišme Donje kod Kistanja. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od oko 30 ha. U gašenju požara sudjelovalo je 14 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila iz DVD-a Drniš, Sveti Juraj Kistanje i Promina. Jedan zrakoplov Air-tractor koji je krenuo na izviđanje, na traženje zapovjednika VZŽ Šibensko-kninske, preusmjeren je na gašenje ovog požarišta, a nakon početka gašenja zatraženo je angažiranje još jednog zrakoplova Air-tractor.
Požar je lokaliziran u 20:05, a ugašen u 22:46 sati.

Dana 07. srpnja u 17:05 sati, prilikom napuštanja požarišta kod Kistanja, pilot prvog Air-tractora primijetio je početni požar na području Bogatića, Popovića u općini Promina. Zatraženo je angažiranje drugog Air-tractora koji je gasio požar kod Kistanja da krene na gašenje ovog požara kako se ne bi proširio do dolaska vatrogasaca. Požarom je zahvaćena površina od oko 0,5 ha trave, niskog raslinja i makije. U gašenju požara, osim jednog Air-tractora, sudjelovalo je 10 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz DVD-a Drniš i Promina.
Požar je lokaliziran u 17:37, a ugašen u 18:25 sati.

Istarska županija
Dana 07 srpnja u 14:43 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Divšići kod Pule. Požarom je zahvaćeno oko 5 ha trave, niskog raslinja i makije. U gašenju požara sudjelovalo je 28 vatrogasaca sa 10 vozila iz JVP Pula te DVD-a Sutivanac, Vodnjan, Pula i Marčana.
Požar je ugašen  u 23:15 sati.

Vukovarsko-srijemska županija
Dana 7. srpnja u 18:18 sati ŽC112 Vukovar zaprimio je dojavu o požaru prometnog sredstva te raslinja na lokaciji Ilaća kod šume Jelaš kod Tovarnika. Došlo je do požara  na službenom vozilu MUP-a, a koji se onda proširio na poljoprivrednu površinu gdje je opožareno oko 5 ha strništa. U gašenju požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila iz DVD-a Tovarnik. Zatraženo je angažiranje i JVP Vukovar, koji su krenuli sa 2 vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom, ali su zbog povoljne situacije vraćeni s puta.
Požar je ugašen u 19:50 sati, a požar na vozilu MUP-a su ugasili sami službenici MUP-a.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS