VOS 7. / 8. ožujka 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan  07. / 08. ožujak 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 07. ožujka 2021. godine bile su angažirane domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
 
  • Na području VOZ Glina nije bilo potrebe za angažiranjem lokalnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak angažirane su snage Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska te DVD-i Sisak i Palanjek.
  • Na području VOZ Petrinja angažirana je Javna vatrogasna postrojba Petrinja.
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 07. ožujka 2021. godine ukupno su angažirana 22 vatrogasaca sa 9 vatrogasnih vozila te je evidentirano 6 vatrogasnih intervencija.
 
Ovo su trenutno obrađeni podaci koji su podložni promjenama.
 
Prema obrađenim podacima od dana 28.12.2020. do dana 07.03.2021. godine na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, kumulativno je sudjelovalo 12055 vatrogasaca sa 3393 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 12834 intervencija.
 
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Vršila su se popravljanja označenih opasnih mjesta u gradu, izvidi na terenu po dojavi te su se fotografirala naselja Hrastelnica i Novo Selo Palanječko (VOZ Sisak).
 
Varaždinska županija
Dana 07. ožujka u 15:05 sati JVP Varaždin zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora na adresi Varaždin, Optujska ulica. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 7 ha. U gašenju požara sudjelovala je JVP Varaždin sa šest vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.
Požar je ugašen u 16:20 sati.
 
Zagrebačka županija
Dana 07. ožujka u 13:58 sati JVP Samobor zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Samobora, Hamor 3. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i lišće u šumi na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je sedam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Samobor i DVD Samobor.
Požar je ugašen u 16:29 sati.
 
Grad Zagreb
Dana 07. ožujka u 12:27 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru u stanu na adresi Zagreb, Rakuše Janka 4 (Pešćenica). Požarom perilice rublja nastala je veća količina dima te su radi udisanja dima dvije osobe zadobile znakove trovanja (teško disanje i iskašljavanje čađe). Ozlijeđene osobe su predane ekipi HMP na daljnje postupanje. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Zagreb sa 11 vatrogasaca i tri vatrogasna vozila.
Intervencija vatrogasaca završila je u 14:03 sati.
 
Zadarska županija
Dana 07. ožujka u 15:07 sati JVP Gračac zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Grab. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha.
Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Gračac.
Požar je ugašen u 18:50 sati.
 
Dana 07. ožujka u 15:08 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Lovinca. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 16 ha.
U gašenju požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Zadar.
Požar je ugašen u 17:15 sati.
 
Dana 07. ožujka u 16:38 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Poličnika. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 12 ha.
U gašenju požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Zadar.
Požar je ugašen u 19:02 sati.
 
Splitsko-dalmatinska županija
Dana 07. ožujka u 14:20 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Podstrane - brdo Perun. Požarom je bilo zahvaćeno nisko raslinje i mlada borova šuma na površini 6 ha. U gašenju požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Canadair, JVP-e Podstrana i Split, te DVD-a Podstrana, Split, Žrnovnica i Gata sa ukupno 44 vatrogasca i 12 vatrogasnih vozila. Požar je lokaliziran u 17:20 sati, a tijekom noći sanacija i dežurstvo vatrogasaca sa područja Podstrane, JVP Split i DVD Žrnovnica.
 
Dana 07. ožujka u 13:46 sati JVP Imotski zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Imotskog – Dolića Draga - Vidulini. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 5 ha. U gašenju požara sudjelovala su tri vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Imotski.
Požar je ugašen u 14:55 sati.
 
Dana 07. ožujka u 12:50 sati JVP Makarska zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Biokova - Donja gora - Klenca. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 10 ha. Požar  je visoko u gorju na nepristupačnom terenu i samo se nadzire od strane vatrogasaca iz DVD Podgora.
 
Dana 07. ožujka u 15:00 sati JVP Imotski zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Imotskog – Dolića Draga - Knezovići. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 7,5 ha. U gašenju požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Imotski.
Požar je ugašen u 16:35 sati.
 
Dana 07. ožujka u 15:54 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Zagvozda – Bartulovići. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 15 ha. U gašenju požara sudjelovalo je 5 vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Zagvozd.
Požar je ugašen u 17:00 sati.

Pisane vijesti