VOS 6. / 7. lipnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 06. / 07. lipnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 06. lipnja 2021. godine nije bilo angažiranih vatrogasnih snaga.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – bez angažiranja domicilnih snaga (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 06. lipnja 2021. godine nije bilo angažmana vatrogasaca na intervencijama vezano za sanaciju posljedica od potresa.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Nije bilo angažmana vatrogasaca na intervencijama vezano za sanaciju posljedica od potresa.



Grad Zagreb
Dana 06. lipnja u 8:05 sati VOC Grada zaprimio je dojavu o požaru u objektu u Novom Zagrebu, na adresi Hribarov prilaz 2. Dolaskom na mjesto požara utvrđeno je da gori stan - garsonijera od oko 30 m2 a požar se iz sobe proširio na balkon. Jedna osoba je ozlijeđena a zbrinuta je od strane HMP. U gašenju požara sudjelovalo je 11 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz JVP-a Zagreb.
Požar je ugašen u 09:23 sata.

Uslijed jakog kišnog nevremena koje je oko 12 sati zahvatilo Zagreb posebice Novi Zagreb, zabilježena je 21 tehnička intervencija vezana za ispumpavanja vode te dvije koje su se odnosile na uklanjanje stabala. U tim Vatrogasnim intervencijama sudjelovalo su ukupno 74 vatrogasca sa 24 vozila iz JVP Grada Zagreba te DVD-a Odra, Hrašće, Sveta Klara, Mala Mlaka, Botinec, Buzin i Hrelić.

Požeško-slavonska županija
Uslijed jakog kišnog nevremena koje je oko 13 sati zahvatilo šire područje Grada Požege došlo je do pojave bujičnih poplava koje su nanijele mnogo vode i blata u veliki broj podrumskih i prizemnih prostora te su onečistile blatom veći broj prometnica a prouzrokovali su i nekoliko manjih odrona tla. Najviše intervencija (više od sto) zabilježeno je u samom Gradu Požegi te naseljima Vidovci, Drškovci i Dervišaga. Osim javnih postrojbi (JVP Požega i JVP Požeško-slavonske županije) angažirani su i svi raspoloživi DVD-i iz županije Požeško-Slavonske. Čišćenje i pojedina ispumpavanja odrađivati će se i u sljedećim danima.

Istarska županija
Dana 06. lipnja u 16:23 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o požaru skladišnog prostora u Puli, na adresi Ulica Prekomorskih brigada 10 (između stare plinare i ACI Marine Veruda). Požarom je zahvaćeno dvorište skladišta na kojem su opožarene drvene i plastične palete te jedno kombi vozilo (bez registarski oznaka). Također je zahvaćen dio pročelja zgrade te djelomično skladišni materijal unutar zgrade (plastične i drvene kutije koje su se nalazile unutar građevine, nepoznata količina drvenih kutija za voće i povrće te drvene palete koje su se nalazile ispred objekta) kao i dio urušenog objekta te okolnog raslinja ukupne površine oko 800 m2. Ozlijeđenih osoba nije bilo.
U gašenju požara sudjelovalo je 13 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Pula.
Požar je ugašen u 19:00 sati, a osiguranje i saniranje požarišta trajalo je do 20:50 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS