VOS 31. svibnja / 1. lipnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 31 svibnja / 01. lipnja 2021.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 27. svibnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).

Prema trenutno obrađenim podacima za dan 31. svibnja 2021. godine angažirana su 4 vatrogasca sa 2 vatrogasna vozila. Evidentirane su 2 vatrogasne intervencije.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Provedene su 2 vatrogasne intervencije, od čega jedna opskrba pitkom vodom na području Grada Hrvatske Kostajnica, s obzirom da zbog kvara na vodoopskrbnom sustavu voda nije za piće i ispumpavanje bunara u Petrinji.



Splitsko-dalmatinska županija
Požar koji je izbio 29. svibnja u 20:30 sati za koji je ŽVOC Split zaprimio  dojavu o požaru broda (jahte) u marini, odnosno pristaništu za brodove u Kaštel Gomilici, na adresi Franje Tuđmana 213. u kojem je u potpunosti izgorjelo 5 brodova te na kojoj su intervenciji gašenja požara sudjelovali JVP Split i DVD-i: Kaštel Gomilica, Split, Mladost, Kaštela i Solin sa ukupno 70 vatrogasaca i 17 vatrogasnih vozila, kao i jedan vatrogasno-ekološki brod „Sveti Florijan“ lokaliziran je dana 30.svibnja u 12:15 sati, a ugašen 31.svibnja u 09:00 sati.  

Požar koji je nastao dana  30. svibnja u 15:37 sati za koji je  ŽVOC Split  zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na otoku Braču kod Pučišća u čijem su gašenju sudjelovali  DVD-i sa otoka Brača; Selca, Pučišća, Bol i Supetar sa ukupno 30 vatrogasaca i 12 vatrogasnih vozila te jedan protupožarni zrakoplov Canadair ugašen je 31.svibnja u 17:15 sati.

Zadarska županija
Dana 31. svibnja u 15:35 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji općine Sv. Filip i Jakov, mjesto Turanj. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija. Na intervenciji gašenja požara sudjelovali su JVP Biograd i JVP Zadar te DVD-i Sv. Filip i Jakov, Drage i Sukošan te 2 protupožarna zrakoplova Canadair Cl-415 i At 802.  
Intervencija vatrogasaca završila je 31.05 u 23:30 sati.

Grad Zagreb
Dana 01. lipnja u 00:50 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru stana na Trešnjevci, Cenkovečka br. 10. Na intervenciju gašenja požara izašla je JVP Zagreb sa 13 vatrogasaca i 4 vatrogasna vozila. Požarom je bilo zahvaćeno smeće u stanu prilikom čega je jedna osoba zadobila ozlijede.
Intervencija vatrogasaca završila je u 01:32 sati.
Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS