VOS 31. kolovoza / 1. rujna

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim  vatrogasnim intervencijama za dan 31. kolovoza / 01. rujna 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 31. kolovoza 2021. Angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – angažirane domicilne snage (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 31. kolovoza 2021. godine obavljeno je 13 vatrogasnih intervencija na kojima je angažirano 14 vatrogasaca s 13 vozila.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Na području Grada Petrinje 3 prijevoza vode te na području Grada Gline 10 prijevoza vode.

Zadarska županija
Dana 31. kolovoza u 12:40 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na otoku Sestrunj (Preko). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na teško pristupačnom terenu na površini od 0,3 ha. Zbog udaljenosti otoka i nepostojanja vatrogasnih snaga na istom, na intervenciju su upućeni vatrogasci sa dva broda iz slijedećih postrojbi: DVIP Zadar, JVP Zadar, DVD Zadar, DVD Preko i VZŽ Zadarske županije. Ukupno je bilo angažirano 18 vatrogasaca, a do njihovog dolaska na otok požar je gasio jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415. 
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 18:42 sati.

Dana 31.kolovoza u 17:01 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Privlaka, Put Vrila. Požarom je bila zahvaćena trava na površini od 36 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 5 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Privlaka.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 19:54 sati.

Grad Zagreb
Dana 31. kolovoza u 20:41 sati VOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru objekta uslijed udara groma na adresi Mirka Viriusa 10, Staro Brestje (Sesvete). Požarom je bilo zahvaćeno neuređeno potkrovlje dvokatne obiteljske kuće tlocrtne površine oko 100 m2 te manji dio krovišta gdje se dogodio udar groma. Uslijed požara nije bilo ozlijeđenih osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 32 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb i DVD Sesvete. 
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 00:06 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo druge informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS