VOS 30. lipnja / 1. srpnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 30. lipnja / 01. srpnja 2021. godine

Sisačko-moslavačka županija



Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 30. lipnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).

Prema trenutno obrađenim podacima za dan 30. lipnja 2021. godine angažirana su 4 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila. Evidentirane su 2 vatrogasne intervencije.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 

Provedene su 2 vatrogasne intervencije, 2 prijevoza vode na području Grada Petrinje.


Šibensko-kninska županija
Dana 30. lipnja u 17:42 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Grebaštice, predio Oštrica. Požarom je bilo zahvaćeno 5,25 ha trave, niskog raslinja i makije.
U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 40 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik, DIP-a Šibenik, DVD-a: Grebaštica, Zablaće, Brodarica-Krapanj, Primošten, Šibenik, te dva protupožarna zrakoplova Canadair.
Požar je ugašen  21:23 sati.

Požeško-slavonska županija
Tijekom dana i noći 30. lipnja/1. srpnja u saniranju posljedica zbog olujnog nevremena praćenog kišom i tučom na području grada Požege i okolnih mjesta dana 25. lipnja oko 16 sati, vatrogasci sa područja zahvaćenog nevremenom bili su angažirani na oko 50 tehničkih intervencija na sanaciji krovišta.                    

Na tehničkim intervencijama bilo je angažirano ukupno 40 vatrogasaca sa osam vatrogasnih vozila sa područja županije te sukladno zapovjedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika i ispomoć iz VZŽ Osječko-baranjske, JVP Grada Zagreba, VZŽ Bjelovarsko-bilogorske i VZŽ Virovitičko-podravske.

Virovitičko-podravska županija
Dana 30. lipnja u 19:43 sati ŽC 112 Virovitica zaprimio je dojavu o požaru na neuređenom odlagalištu u Pitomači. Radilo se o požaru neuređenoga odlagališta komunalnog otpada, na zasad neutvrđenoj površini. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje ukupno 80 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila iz DVD-a: Pitomača, Turnašica, Kladare, Dinjevac, Velika Črešnjevica, Mala Črešnjevica, Grabrovnica, Starogradečki Marof, Stari Gradac, Sedlarica i Otrovanec.
Požar je pod kontrolom gasitelja.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS