VOS 30. / 31. srpnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 30. / 31. srpnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 30. srpnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Sisak - angažirane su domicilne snage (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 30. srpnja 2021. godine angažirano je 11 vatrogasaca sa 5 vatrogasna vozila. Evidentirano je 5 vatrogasnih intervencija.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Provedeno je 5 vatrogasnih intervencija, 3 prijevoza vode i angažman 1 vatrogasne ekipa na podjeli klima uređaja za stambene kontejnere na području Grada Petrinje, na području Grada Siska provedena je 1 vatrogasna intervencija na prekrivanju krovišta.

Splitsko – dalmatinska županija
Dana 30. srpnja u 15:11 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Milna, otok Brač. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 3 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 42 vatrogasca sa 15 vatrogasnih vozila iz DVD-a: Supetar, Bol, Selca, Pučišća i Milna te dva protupožarna zrakoplova Canadair i jedan protupožarni helikopter Mi8MTV sa uređajem za gašenje.
Požar je lokaliziran u 17:30 sati, a tijekom noći sanacija i dežurstvo vatrogasaca na požarištu.

Zadarska županija
Dana 30. srpnja u 11:55 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenoga prostora na području Pridrage. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 24 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 9 vatrogasca sa 4 vatrogasna vozila iz JVP Benkovac i DVD-a: Novigrad i Pridraga, jedan protupožarni zrakoplov Canadair, te jedan Air-Tractor. 
Požar je ugašen u 21:30 sati.

Varaždinska županija
Dana 30. srpnja u 12:28 sati DVD Novi Marof zaprimio je dojavu o požaru u bolnici u Novom Marofu, na adresi Varaždinska ulica 10 a. 
Požarom je bio zahvaćen aparat za kisik, na kojega je bio priključen pacijent, koji je uslijed ozljeda zadobivenih požarom preminuo. Poradi širenja požara vatrogasci su izvršili evakuaciju bolničkog odjela. 
U gašenju požara sudjelovalo je 6 vatrogasaca s 2 vatrogasna vozila iz DVD-a Novi Marof.
Požar je ugašen u 12:43 sati.

Zagrebačka županija
Dana 30. srpnja u 15:03 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenome prostoru u Velikoj Gorici, na adresi Kolodvorska 19. Požarom je bila zahvaćena trava na površini od 0,25 ha. U gašenju požara sudjelovala su tri vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Velika Gorica. U požaru je jedna civilna osoba zadobila opeklina te je zbrinuta od strane HMP.
Požar je ugašen je u 15:50 sati.

Dana 30. srpnja u 15:59 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenome prostoru na području Čičke Poljane. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 30 ha. U gašenju požara sudjelovalo je 10 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Velika Gorica i DVD-a: Čička Poljana i Kuče. 
Požar je ugašen je u 18:24 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS