VOS 3. / 4. rujna 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta Hrvatske vatrogasne zajednice o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 3. rujna 2021. godine.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 3. rujna 2021. Angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
Na području VOZ Sisak – angažirane domicilne snage (JVP Sisak).
Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 3. rujna 2021. godine obavljeno je 5 vatrogasnih intervencija na kojima je angažirano 10 vatrogasaca s 5 vozila.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Na području Grada Siska 1 uklanjanje dimnjaka te na području Grada Petrinje 2 uklanjanja dimnjaka i 2 prijevoza vode.
                                                        
Zadarska županija
Dana 02. rujna u 13:47 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na otoku Pagu u naselju Vlašići. Požarom je izgorjela trava, nisko i visoko raslinje na površini od 7,5 ha. Požar je ugašen dana 03. rujna u 06:58 sati.
 
Šibensko-kninska županija
Dana 03. rujna u 03:26 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru automobila na lokalnoj cesti za Jadriju u naselju Bogdanovići. Uslijed prometne nesreće došlo je do zapaljenja i prevrtanja osobnog vozila. Unesrećena osoba izvučena je iz vozila u plamenu od strane policije do dolaska vatrogasaca, a djelatnici HMP proglasili osobu preminulom. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno devet vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP-ova Šibenik i Vodice.
Požar je ugašen u 04:16 sati.
 
Dana 03. rujna u 14:32 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Zečeva kod Kistanja. Požarom je zahvaćeno oko 3,5 ha većinom trave i niskog raslinja.
U gašenju požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila iz DVD-ova Knin, Sveti Juraj Kistanje, Dubravice i Ervenik.
Požar je ugašen dana 19:14 sati.
 
Osječko-baranjska županija

Dana 03. rujna u 18:15 sati DVD Bizovac zaprimio je dojavu o požaru na poljoprivrednom zemljištu kod Samatovaca (Bizovac). Požarom je zahvaćeno oko 20 ha strništa.
U gašenju požara sudjelovalo je 8 vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Bizovac.
Požar je ugašen u 19:57 sati.

VOS