VOS 3. / 4. ožujka 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan  03. / 04. ožujak 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 03. ožujka 2021. godine bile su angažirane domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina nije bilo potrebe za angažiranjem lokalnih snaga (DVD-a Glina).
  • Na području VOZ Sisak bile su angažirane snage Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska i DVD-i: Sisak i Veliko Svinjičko.
  • Na području VOZ Petrinja angažirana je Javna vatrogasna postrojba Petrinja.

Dana 03. ožujka 2021. godine, ukupno je angažirano 27 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila. Ukupno su evidentirane 24 vatrogasne intervencije.
Prema obrađenim podacima od dana 28.12.2020. do dana 03.03.2021. godine na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, kumulativno je sudjelovalo 11951 vatrogasac sa 3347 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 12788 intervencija.
 
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Vatrogasci rade na obilježavanju opasnih mjesta i vrše izvide po dojavama.
 
Istarska županija
Dana 03. ožujka u 13:40 sati JVP Pazin zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora na adresi Škropeti, Levaki. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i bjelogorica na površini od 5,4 ha. U gašenju požara sudjelovalo je sedam vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Pazin.
Požar je ugašen u 17:00 sati.
 
Primorsko-goranska županija
Dana 03. ožujka u 16:20 sati JVP Rijeka zaprimila je dojavu o požaru u stanu na adresi Rijeka, Medovićeva 16. Požarom u stanu bila je zahvaćena hrana u posudi te je nastala je veća količina dima. Jedna je osoba ozlijeđena udisanjem dima i predana je ekipi HMP. U gašenju požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Rijeka.
Intervencija je završila u 17:16 sati.
 
Šibensko-kninska županija
Požar otvorenog prostora na području Strmice iznad Komalića koji je dojavljen dana 26.veljače u 12:56 sati u ŽVOC Šibenik i dalje je aktivan. Dana 27. veljače angažiran je jedan protupožarnim zrakoplovom Canadair CL-415 na teško pristupačnom dijelu, gdje se jedan krak požara proširio prema vrhu brda. U požaru je izgorjela veća površina trave, niskog raslinja, hrastove šume te naslage lišća prizemno u šumi. Tijekom dana 03. ožujka vatrogasci iz JVP Knin pratili su stanje na požarištu.
Požar je i dalje aktivan na teško pristupačnom dijelu.
 
Požar niskog raslinja na lokaciji Moseć, Bunardžije – Umljanovići kod Ružića, čiju je dojavu zaprimio ŽVOC Šibenik dana 01. ožujka u 17:34 sati, ugašen je dana 03.ožujka u 10:13 sati, a opožareno je oko 150 ha trave i niskog raslinja.
 
Dana 03. ožujka u 16:52 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru jahte dužine 15 m na području Bilice, Stubalj. Požarom je zahvaćena brodica bila vezana u marini te je odvezana i gurnuta van marine kako ne bi ugrozila ostala plovila. Posada je napustila brod i nitko nije ozlijeđen. Brodica je potonula na 12 m dubine te je radi mogućeg onečišćena angažiran i ECO brod VZ Šibensko-kninske županije. Tank sa gorivom je isplivao te ga je preuzeo EKO vatrogasni brod. Na intervenciji gašenja požara i sanacije sudjelovalo je ukupno 10 vatrogasca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Šibenik i DVD Bilice te ECO brod VZ Šibensko-kninske županije sa dva djelatnika.
Intervencija završila u 19:29 sati, a djelatnici Lučke kapetanije tijekom jutra će pregledati mjesto potonuća i poduzeti daljnje radnje.
 
Splitsko-dalmatinska županija
 
Dana 03. ožujka u 11:00 sati DVD Supetar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na teško pristupačnom području otoka Brača, predio Podhumi - Blaca. Požarom je bila zahvaćeno nisko raslinje i makija na površini 16 ha. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 28 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila iz DVD-a Supetar, Selca, Bol i Pučišća. Zatraženi su za angažiranje jedan protupožarni zrakoplov Canadair i jedan zrakoplov Air Tractor, ali su stornirani prije polijetanja radi velike količine dima i slabe vidljivosti na požarištu.
Požar je lokaliziran u 14:35 sati, a ugašen u 18:15 sati.
 
Dana 03. ožujka u 14:25 sati JVP Imotski zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Gornji Vinjani. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od oko 5 ha. U gašenju požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Imotski.
Požar je ugašen u 15:30 sati.
 
Dubrovačko-neretvanska županija
Dana 03. ožujka u 12:40 sati JVP Konavle zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na teško pristupačnom području Konavala - Kuna Konavoska. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i makija na površini 8 ha. U gašenju požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415 te ukupno 20 vatrogasca sa osam vatrogasnih vozila iz JVP Konavle i DVIP Dubrovnik.
Požar je lokaliziran u 17:55 sati, a tijekom noći dežurstvo JVP Konavle.
 
Krapinsko-zagorska županija
Dana 03. ožujka u 13:40 sati DVD Pregrada zaprimilo je dojavu o požaru otvorenog prostora na adresi Bušin, Bušin br 46. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. U gašenju požara sudjelovalo je 13 vatrogasca sa tri vatrogasna vozila iz DVD Pregrada.
Požar je ugašen u 15:57 sati.
 
Dana 03. ožujka u 16:34 sati DVD Konjšćina zaprimilo je dojavu o požaru otvorenog prostora na adresi Pešćeno na području Konjšćine. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 40 ha i električni stup. U gašenju požara sudjelovalo je sedam vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Konjšćina.
Požar je ugašen u 18:29 sati.
 
Virovitičko-podravska županija

Dana 03. ožujka u 12:50 sati DVD Voćin zaprimilo je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Ćeralije. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 10 ha. U gašenju požara sudjelovalo je sedam vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Voćin.
Požar je ugašen u 14:12 sati.
 
Osječko-baranjska županija
Dana 03. ožujka u 05:56 sati JVP Našice zaprimila je dojavu o požaru stana na adresi Đurđenovac, Kolodvorska ulica. Požar se u stanu proširio unutar stambenog objekta površine 15x8 m2 na krovište i na još jedan stan preko krovišta objekta. Dva su stana potpuno uništena i u jednom je pronađena jedna smrtno stradala muška osoba, a treći je stan djelomično oštećen. Na intervenciji gašenja požara i sanaciji sudjelovali su JVP Našice i DVD Šaptinovci sa ukupno 18 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila. Požar je lokaliziran oko 08:55 sati, a vatrogasna intervencija završila u 12:35 sati.
 

VOS | VOS