VOS 29. / 30. svibnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 29. / 30. svibnja 2021.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 29. svibnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – angažirane su domicilne snage (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – bez angažiranja domicilnih snaga (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 29. svibnja 2021. godine angažirano je 6 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila. Evidentirane su 2 vatrogasne intervencije.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Provedene su 2 vatrogasne intervencije, od čega jedna opskrba pitkom vodom na području Grada Hrvatske Kostajnica, s obzirom da zbog kvara na vodoopskrbnom sustavu voda nije za piće i osiguranje biračkih mjesta koja su u šatorima (s obzirom da su prijašnja biračka mjesta uništena u potresu).



Splitsko-dalmatinska županija
Dana 29. svibnja u 20:30 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru broda (jahte) u marini, odnosno pristaništu za brodove u Kaštel Gomilici, na adresi Franje Tuđmana 213. Požar je zahvatio i ostale brodove (jahte) koji su se nalazili privezani za gat F, tako da je ukupno u potpunosti izgorjelo 5 brodova. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Split te DVD-a: Kaštel Gomilica, Split, Mladost, Kaštela i Solin sa ukupno 70 vatrogasaca i 17 vatrogasnih vozila, kao i jedan vatrogasno-ekološki brod „Sveti Florijan“. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Vatrogasci su postavili zaštitne brane radi sprječavanja onečišćenja mora, a intervencija je u tijeku. 

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS