VOS 29./30.lipanj

Krapinsko-zagorska županija
Dana 29. lipnja od 15:30 sati područje županije zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom koji je prouzročio rušenje mnogobrojnih stabla i grana drveća. Vatrogasci iz Zagorske JVP, te DVD-a Desinić, Petrovsko, Konjščina, Pila, Prišlin-Hum, Klenovec, Budinščina i Mače imali su 12 tehničkih intervencija uklanjanja stabla i grana, te je kumulativno bilo angažirano 63 vatrogasca sa 16 vatrogasnih vozila.

Zagrebačka županija
Dana 29. lipnja od 15:50 sati područje cijele županije zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom koji je prouzročio rušenje mnogobrojnih stabla i grana drveća. Vatrogasci sa područja cijele županije imali su 20 tehničkih intervencija uklanjanja stabla i grana, te sanacije krovišta, a kumulativno je bilo angažirano 75 vatrogasca sa 25 vatrogasnih vozila.


Dana 30. lipnja od 01:17 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru u kemijskom postrojenju Kemokop d.o.o u Dugom Selu, Industrijska ulica 10. Požarom je zahvaćeno otvoreno skladište kemijskog otpada, ulja i otapala, a na intervenciji gašenja skladišta sudjeluju vatrogasci iz DVD Dugo Selo sa 15 vatrogasaca i tri vatrogasna vozila. Požar je lokaliziran u 01:56 sati, a dežurstvo je u tijeku.

Grad Zagreb
Dana 29. lipnja od 15:50 sati područje grada zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom koji je prouzročio rušenje stabla, oštećenja krovišta kuća. Vatrogasci sa područja grada JVP Zagreb, te DVD-a Zapad, Šestine, Horvati i Vrapče imali su 25 tehničkih intervencija, a kumulativno je bilo angažirano 98 vatrogasca sa 32 vatrogasna vozila.

Bjelovarsko-bilogorska županija
Dana 29. lipnja od 13:21 sati JVP Garešnica zaprimila je dojavu o prometnoj nesreći u mjestu Rogoža kod k.b. 82 na državnoj cesti D-45. U frontalnom sudaru kamiona Mercedes Antos i sanitetskog kombi vozila Citroen Jumper smrtno su stradale dvije osobe, a teško su ozlijeđene još dvije osobe koje su se prevozile u sanitetskom vozilu i sam vozač sanitetskog vozila. Vozača sanitetskog kombi vozila i dvije ozlijeđene osobe zbrinuli su djelatnici HMP. Na intervenciji spašavanja osoba sudjelovali su vatrogasci JVP Garešnice sa četiri vatrogasca i dva vozila.
Vatrogasna intervencija završila je u 17:42 sati.


Dana 29. lipnja od 17:00 sati područje županije zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom
i obilnom kišom. Vatrogasci iz JVP Grada Daruvara i Grubišno Polje imali su šest tehničkih vatrogasnih intervencija uklanjanja stabla i grana, sanacije krovišta, ispumpavanja vode i čišćenjaodvoda, te ukupno je bilo angažirano 30 vatrogasca sa sedam vatrogasnih vozila.

Požeško-slavonska županija
Dana 29. lipnja poslije 17:00 sati područje županije zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom koji je prouzročio rušenje stabla i oštećenja krovišta kuća (crijepa i dimnjaka). Vatrogasci sa područja grada Požege i Pakraca imali su osam tehničkih intervencija, a ukupno je bilo angažirano 22 vatrogasca sa osam vatrogasnih vozila.

Karlovačka županija
Dana 29. lipnja u 04:31 sati JVP Karlovac zaprimilo je dojavu o požaru gospodarskog objekta na području Ogulina, Pešćenica 22. Požarom je bio zahvaćen cijeli gospodarski objekt. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 13 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Ogulin i DVD Ogulin. Dva vatrogasca zatražila su liječničku pomoć u bolnici u Ogulinu; jedan vatrogasac radi dehidracije i slabosti, a drugi vatrogasac radi posjekotine na usnici.
Intervencija je završila u 07:19 sati.

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 29. lipnja u 18:41 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Primorskog Dolca – Prgomet - brdo Ljubeć. Požarom je bilo zahvaćeno nisko raslinje i borova šuma na teško pristupačnom terenu površine 3 ha. U gašenju požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadair, DVD-a Gomilica, Kaštela i Mladost, te vatrogasni vlak Robel sa ukupno 16 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila.
Požar je lokaliziran u 20:36 sati, a ugašen u 21:00 sati.



VOS | VOS