VOS 28. / 29. svibnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 28. / 29. svibnja 2021.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 27. svibnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – angažirane su domicilne snage (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja)
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 28. svibnja 2021. godine angažirano je 12 vatrogasca sa 7 vatrogasna vozila. Evidentirano je 7 vatrogasnih intervencija.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Provedeno je 7 vatrogasnih intervencija, od čega jedna uklanjanja dimnjaka, jedan izvid i uklanjanje opasnih dijelova s visine na području Grada Siska, uklanjanje jednog dimnjaka i 2 prijevoza pitke vode na području Grada Petrinje te opskrba pitkom vodom na području Grada Hrvatske Kostajnica, s obzirom da zbog kvara na vodoopskrbnom sustavu voda nije za piće.



Zadarska županija
Dana 28. svibnja u 13:50 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji općine Ražanac, mjesto Radovin. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i hrastova šuma na teško pristupačnom terenu na površini od 88 ha. Na intervenciji gašenja požara, kao potpora zemaljskim snagama, sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 i AT 802 te ukupno 18 vatrogasaca sa 8 vatrogasnih vozila iz JVP Zadar i DVD-a  Ražanac i Pljusak.
Intervencija vatrogasaca završila je 29.05 u 00:19 sati.
 

VOS | VOS