VOS 27. / 28. lipnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 27. / 28. lipnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija

Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 27. lipnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).

Prema trenutno obrađenim podacima za dan 27. lipnja 2021. godine angažirana su 4 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila. Evidentirane su 2 vatrogasne intervencije.




Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Provedene su 2 vatrogasne intervencije, 2 prijevoza vode na području Grada Petrinje.


Požeško-slavonska županija
Tijekom dana i noći 27. / 28. lipnja u saniranju posljedica zbog olujnog nevremena praćenog kišom i tučom na području grada Požege i okolnih mjesta dana 25. lipnja oko 16 sati, vatrogasci sa područja zahvaćenog nevremenom bili su angažirani na oko 30 tehničkih intervencija u većini slučajeva sanacije krovišta.                   
Na tehničkim intervencijama bilo je angažirano oko 35 vatrogasaca s 8 vatrogasnih vozila iz 6 vatrogasnih postrojbi sa područja županije.
Sukladno zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika kao ispomoć vatrogascima upućena su 4 vatrogasca sa 2 vatrogasna vozila za radove na visini iz VZŽ Osječko-baranjske.

Grad Zagreb
Dana 27. lipnja u 18:29 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o curenju plina iz cisterne za prijevoz plina u Zagrebu, na Zagrebačkoj aveniji kod broja 90.  Radilo se o puknuću cijevi za punjenje tekućim naftnim plinom. Cisterna je uz pratnju vatrogasnih vozila prepraćena do Radničke ceste broj 175., poradi pretakanja plina iz cisterne. Na intervenciji je sudjelovalo 20 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb, te dežurni vatrogasci profesionalne vatrogasne postrojbe u gospodarstvu INA-e s 2 vatrogasna vozila.
Intervencija vatrogasaca završila je u 19:49 sati.

Zadarska županija
Dana  27. lipnja u 10:07 sati ŽVOC Zadar zaprimio dojavu o požaru broda/ jahte u Biogradu na Moru kod poluotoka Kumenat. Požarom je bila zahvaćena jahta, posada broda je evakuirana, te nije bilo stradalih osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 19 vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila, te jedan protupožarni brod iz JVP Zadar, JVP Grada Biograd na Moru i DVD-a Pakoštane-Vrgada-Vrana. Postavljene su plutajuće brane poradi sprječavanja zagađenja mora.
Dežurstvo tijekom noći obavljala je JVP Grada Biograd na Moru s 5 vatrogasaca i 4 vatrogasna vozila.

VOS | VOS