VOS 25. / 26. ožujka 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan  25. / 26. ožujka 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 25. ožujka 2021. godine angažirane su bile domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
 
  • Na području VOZ Glina bio je angažiran DVD Glina.
  • Na području VOZ Sisak angažirana je Javna vatrogasna postrojba Grada Siska.
  • Na području VOZ Petrinja angažirana je Javna vatrogasna postrojba Grada Petrinje.
 
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 25. ožujka 2021. godine ukupno je angažiran 31 vatrogasac s 12 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 17 vatrogasnih intervencija.
 
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Vatrogasci iz VOZ Glina izvršili su prijevoz pitke vode na području naselja Veliki Gradac , Roviška, Dragotin, Majski Trnik i Maja te su obavljali izvide po svim objektima u naselju Mali Obljaj i Veliki Obljaj radi priključaka vode ili čišćenja bunara.
Vatrogasci iz VOZ Sisak izvršili su uklanjanje dimnjaka i sanacije krovišta objekta kao i izvide po dojavama na području grada Siska.
Vatrogasci iz VOZ Petrinja izvršili su uklanjanje dimnjaka  na području grada te  na području mjesta Stara Drenčina.
 
Krapinsko – zagorska županija
Dana 25. ožujka u 09:30 sati VOC Zabok je zaprimio dojavu o požaru objekta na adresi Hum Zabočki 72 A. Požarom je bio zahvaćen jedan dio krovišta kuće na površini od 60 m2. Uslijed požara nije bilo ozlijeđenih osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 9 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz Zagorske JVP i DVD-a Zabok.
Intervencija vatrogasaca je završila u 12:17 sati.
 
Dana 25. ožujka u 13:04 sati VOC Zabok je zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Police br. 13. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i šuma na površini od 8 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz Zagorske JVP i DVD-a Lučelnica.
Požar je ugašen u 15:05 sati.
 
Šibensko – kninska županija
Dana 25. ožujka u 11:32 sati ŽVOC Šibenik je zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Polača. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i naslage lišća u hrastovoj šumi na površini od 8 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Knin.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 14:30 sati.
 
Dana 25. ožujka u 14:15 sati ŽVOC Šibenik je zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Potkonje. Požarom je bilo zahvaćeno oko 60 drvenih željezničkih pragova koji su se nalazili uz prugu. Na intervenciji gašenja požara je sudjelovalo 6 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Knin i DVD Knin.
Požar je ugašen u 15:55 sati.
 
Grad Zagreb
Dana 25. ožujka u 16:28 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o mogućem prisustvu plina u stanu stambene zgrade na adresi Braće Cvijića br. 19 (Trešnjevka). Radilo se o istjecanju plina iz plinske boce zbog puknuća gumene cijevi te je jedna osoba zbrinuta od strane HMP radi udisanja istoga. Vatrogasci su uklonili plinsku bocu te izvršili provjetravanje stana i ostatka zgrade. Na tehničkoj intervenciji sudjelovalo je 6 vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Zagreb.
Intervencija vatrogasaca je završila u 17:23 sati.
 
Ličko – senjska županija
Dana 25. ožujka u 16:37 sati JVP Plitvička Jezera zaprimila su dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Grabušić. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i lišće u šumi na površini od 4,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Plitvička Jezera.
Požar je ugašen u 17:25 sati.
 
Splitsko – dalmatinska županija
Dana 25. ožujka u 13:23 sati ŽVOC Split je zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Pučišća (Otok Brač). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 4,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 15 vatrogasaca sa 8 vatrogasnih vozila iz DVD-a: Selca, Supetar i Bol.
Požar je ugašen u 18:05 sati.
 
Dana 25. ožujka u 16:45 sati ŽVOC Split je zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Vinjani Gornji, Vidoši. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i šuma na površini od 5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Imotski.
Požar je ugašen u 18:15 sati.
 
 

VOS | VOS